© EPA-EFE

Jonas Vingegaard betreurt dat hij Van Aert moet missen in de Tour: “De Olympische Spelen liggen Wout, allicht daarom past hij voor de Ronde van Frankrijk”

Wout van Aert verklapte tijdens zijn trip in Colombia aan wielerblad Mundo Ciclisto dat hij komend seizoen op de Giro mikt. Bij de Deense radio-omroep DR zegt Tourwinnaar Jonas Vingegaard dat hij het jammer vindt om tijdens de Tour naast Nathan Van Hooydonck ook Wout van Aert te missen. Maar er is ook begrip, volgens de Deen hebben de Olympische Spelen bij Van Aert -terecht- een rol gespeeld.

Michael Van Damme

Vingegaard leek nog enigszins een slag om de arm te houden toen hij zei dat Wout van Aert komend seizoen de Tour niet zal rijden, maar hij bevestigde min of meer wat Van Aert zelf al formeler had gezegd aan Mundo Ciclisto: het hoofddoel voor Van Aert wordt de Giro.

“Het grote doel van Wout is volgend jaar allicht de Giro d’Italia en daarna waarschijnlijk de Olympische Spelen”, aldus Vingegaard.

“De Olympische Spelen liggen hem heel goed en dat is wellicht ook de reden waarom hij de Tour de France niet wilde rijden”, aldus Vingegaard aan DR.

De olympische tijdrit wordt een week na de Tour gereden, de wegrit twee weken later.

“Wout is een van de beste ploegmakkers die ik de afgelopen drie jaar in steun heb gehad. Niet alleen met hem, maar ook met Nathan verliezen we twee geweldige helpers. Wout is goed op alle terreinen, zelfs in de bergen en hij kan een groot verschil maken. Ze zijn heel moeilijk te vervangen. Het wordt spannend om te zien hoe het team dat zal doen.”

Als naast Primoz Roglic ook Tadej Pogacar en Remco Evenepoel de Tour rijden, kondigt zich een spannende strijd aan met meerdere renners.

“We zijn misschien wel de vier beste klassementsrenners van het moment, het wordt spannend om te zien hoe Primoz en Remco ervoor staan ten opzichte van Pogacar en mij.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Sepp Kuss als titelverdediger als kopman naar de Vuelta zal gaan. In de Tour zal hij allicht de rol krijgen van de afgelopen jaren. Hij is zo sterk dat hij zelf bijna in de top vijf staat als hij dat doet. Zo kunnen we hem in het klassement houden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer