Leandro Trossard.© BELGA

Leandro Trossard moet Kevin De Bruyne tijdelijk doen vergeten bij Rode Duivels: “Polyvalentie is een voordeel”

In het verleden werd hij uitgespeeld als linkerwinger, bij Arsenal komt hij steeds vaker het terrein op als valse negen en bij de Rode Duivels is Leandro Trossard (28) momenteel de beste optie om de geblesseerde Kevin De Bruyne te vervangen op de tien. Dat laatste zal ook zondag waarschijnlijk het geval zijn in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Polyvalent zijn, heet zoiets. “Ik kan op veel posities uit de voeten en dat speelt in mijn voordeel”, bekende Trossard vrijdag tijdens het persmoment in Tubeke. “Een voorkeur heb ik niet. De voorbije jaren heb ik al op zo veel posities gespeeld. Met de coach heb ik er ook nog niet over gesproken. Als valse negen bij de Duivels? Aangezien Romelu Lukaku op die positie speelt, zal ik daarvoor niet meteen in aanmerking komen.”

Sinds de komst van Domenico Tedesco als bondscoach is er voor Trossard een belangrijkere rol weggelegd in het elftal. “Over het algemeen is het gevoel bij deze EK-kwalificaties heel positief. We hebben gezien hoe de coach wil voetballen en welke aspecten hij aanhaalt op training. De jongens gaan mee in dat verhaal en hebben er vertrouwen in. De vooruitzichten zijn dan ook positief.”

“De vooruitzichten met de nationale ploeg zijn positief”, aldus Trossard.© BELGA

Tedesco staat voor modern en tactisch flexibel voetbal, met afwisselend hoge pressing en snelle tegenaanvallen. Bij Arsenal heeft Trossard met Mikel Arteta op veel punten een vergelijkbare coach. “De manier van werken is anders, maar ze houden inderdaad wel allebei van de hoge pressing. Onder Arteta is bij mij vooral de manier waarop ik naar het voetbal kijk veranderd. Hij heeft een heel andere speelstijl dan ik gewoon was bij Brighton. Hij laat vele jongens beter voetballen en tactisch sterker worden. Ook ikzelf ben tevreden met mijn prestaties dit seizoen. We doen het heel goed met de ploeg en ik heb toch mijn steentje kunnen bijdragen.”

Vanwege de regenval was het speelveld in Brussel onbespeelbaar geworden en moest er voor de oefeninterland tegen Servië worden uitgeweken naar Leuven, waar er achter gesloten deuren moest worden gespeeld. “Dat was toch een beetje een shock voor ons, want het is nooit leuk om zonder publiek te spelen. Ik ben blij dat de fans er zondag wel weer bij zullen zijn.”