Bij deze Belgische zaken proef je nu (of weldra) een 'gepimpte' kebab. Bij Coka Snacks werken ze al twintig jaar aan hun unieke recept.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij deze Belgische zaken proef je nu (of weldra) een 'gepimpte' kebab. Bij Coka Snacks werken ze al twintig jaar aan hun unieke recept. © ID/ Mine Dalemans / Getty Images

“We gebruiken elke dag minstens 70 kilo rundvlees”: zo herken je een authentieke kebab en hier eet je hem in ons land

Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.”