Ze komen uit Knokke, supporteren voor Barcelona en drinken hun eigen Barça-bier

© jve

Geen Jupiler of Stella, maar wel een frisse Culé voor de leden van Penya Barcelonista Knokke-Heist tijdens matchen van FC Barcelona. De Belgische Barça-supportersclub bracht een eigen bier van hoge gisting uit en probeert het drankje nu te introduceren in enkele lokale cafés. “Een eigen biertje hebben, gaat ook ons ook een beetje om het prestige”, knipoogt de voorzitter van de fanclub.

Junior Verbeeke

Het gaat snel voor Penya Barcelonista Knokke-Heist, een van de drie Belgische fanclubs van het Spaanse FC Barcelona. In februari van dit jaar vierden de fans van Messi en co nog hun vierjarig bestaan, in april brachten ze ook hun eigen bier op de markt. Het biertje heet Culé, tevens de roepnaam naam van een Barça-supporter.

PBKH ontstond nadat voorzitter Daniel Vanderhust een bezoekje bracht aan Barcelona en prompt een Belgische fanpagina op Facebook opende. Het succes van die pagina mondde uit in een echte supportersclub. Evident was dat niet, want een supportersclub van FC Barcelona start je niet zomaar. Het hele oprichtingsproces nam een klein jaar in beslag.

“We dachten eerst aan een eigen gin, maar dat was te duur. Uiteindelijk zijn we via een kennis die bierdegustaties organiseert bij een eigen biertje terechtgekomen”, legt Vanderhust uit. “Culé is een blond biertje van hoge gisting met kruidig en hoppig karakter. Het gaat ook perfect samen met typische Spaanse tapas.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen