Sterrenrestaurant rijdt wagens van klanten zelf naar parking

© loh

Ondernemers zijn creatief in het wegwerken van mobiliteitsproblemen. Na het golfkarretje en de huisaan-huisbedeling start ook sterrenzaak Table d’Amis met een extra service: “Wij brengen de wagen van de klant naar een parkeerplaats in de stad.”

Kris Vanhee

“Ik voel bij sommige klanten een zeker onbehagen over het huidige parkeerbeleid in Kortrijk”, zegt sterrenchef Matthieu Beudaert van Table d' Amis uit Kortrijk. Hij bedacht daarom een creatieve oplossing. Voortaan kunnen zijn klanten gebruikmaken van een extra service. Een werknemer van het restaurant brengt hun auto van het Sint-Maartenskerkhof naar de ondergrondse parking Houtmarkt en verlost ze van alle parkeerproblemen.

“Parkeren tijdens de Paasfoor was echt geen lachertje. Vroeger was er nog de kleine parking Boerenhol, maar die is nu ook weggevallen. Daarom sloot ik een akkoord met parkeerbedrijf Parko en de stad Kortrijk om wagens voor de deur te laten staan en ze dan weg te brengen. De klanten mogen met andere woorden vanop de Grote Markt tot aan onze voordeur rijden. Wie liever zelf zijn wagen parkeert, kan dat uiteraard ook. Dit kan het best in de ondergrondse parking Houtmarkt. De parking is heel vlot bereikbaar vanaf de Ring, zonder verkeershinder of werken. Parkeren kan er 24 uur per dag en je bent daar op amper 200 meter wandelafstand van het restaurant verwijderd.”

Kortrijk stemde in dit initiatief toe om de horeca in de stad te steunen. “Wij begrijpen de bezorgdheid en hebben daarom dit voorstel goedgekeurd”, zegt schepen Axel Weydts (SP.A). “Om zoekverkeer te vermijden, gaan we de parking Boerenhol niet heropenen. Daar komen na de heraanleg van het Overbekeplein speeltuigen voor de kinderen. Beudaert bedacht een creatieve oplossing en daar zijn wij in meegegaan.”

Met golfkarretje naar kapper

Op de Grote Markt van Kortrijk brengt een kapperszaak haar klanten al een tijdje van en naar het kapsalon met een golfkarretje. Ook daar werd dus een creatieve oplossing bedacht voor mensen die minder goed ter been zijn. Een paar keer per week worden die klanten van en naar een ondergrondse parking gebracht. “Dit golfkarretje kan op privéterrein gestald worden. Overlast is er niet”, klinkt het.

Voorzitter van Unizo Dirk Dupont vraagt de stad om zulke initiatieven zeker te ondersteunen. “Chapeau voor wat Matthieu doet, maar hij is niet alleen. De stad moet zulke creatieve ondernemers zeker ondersteunen. Anders bloedt de binnenstad dood. Kijk ook naar slagerij Floryn in de Doorniksewijk. Die startte sinds de werken in zijn straat met huis-aan-huisbedeling.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen