© fb

Marie rijdt kwartier achter loslopende paarden in Kortenaken: “Netjes op het rechtervak, ze kennen de wegcode”

In Waanrode, bij Kortenaken, zijn donderdagnacht drie paarden ontsnapt. Een gevaarlijke situatie, was het niet dat de paarden netjes aan de rechterkant van de weg stapten.

tg
Bron: Vrt nws

De drie paarden werden in het holst van de nacht gefotografeerd toen ze rustig naast elkaar wandelenden op de Klipgaardestraat in Waanrode. Marie Lenaerts postte de foto van haar “voorliggers” op Facebook, wat tot heel wat hilariteit leidde. “Netjes op het rechtervak, ze kennen de wegcode”, klinkt het onder meer.

“Toen ik donderdagnacht naar huis reed, zag ik ineens de paarden”, vertelt Marie Lenaerts aan VRT NWS. “Ik ben zo’n kwartier achter hen aan blijven rijden en heb intussen de politie gebeld. Op een bepaald ogenblik moest ik afslaan, en gingen zij rustig rechtdoor richting Kortenaken.”

Een gevaarlijke situatie, was het niet dat de paarden netjes rechts van de weg bleven stappen. Alsof ze het zo geleerd hadden.

Ze uiteindelijk vangen was niet zo evident, zegt de korpschef van de politiezone Hageland. Maar uiteindelijk lukte het en kon de eigenaar snel gevonden worden. Hij haalde de dieren op.

Volgens de politie moesten ze de afgelopen week opvallend vaak uitrukken voor losgebroken dieren. Van varkens tot pony’s, en zelfs een emoe. “We roepen eigenaars op om geregeld te controleren of hun omheiningen nog wel goed afsluiten”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer