Gewapende overvaller slaat op klaarlichte dag toe bij juwelier in centrum Brugge, maar moet vluchten zonder buit

© Katleen Smeyers

Brugge -

Zaterdagmiddag sloeg een overvaller toe in het centrum van Brugge. Met een pistool bedreigde hij de medewerker van juwelier Versato in de Zuidzandstraat. Uiteindelijk vluchtte de overvaller weg zonder buit. De 41-jarige man werd zaterdagavond opgepakt door de politie in het centrum van Brugge.

Jeffrey Roos

Op klaarlichte dag, omstreeks 13 uur, stopte een man met zijn step voor de Versato juwelierszaak in de Brugse binnenstad. Hij stapte de winkel binnen met niet al te beste bedoelingen. “Hij trok meteen een wapen en bedreigde zo de juwelier”, vertelt Lien Depoorter, politiewoordvoerder bij de politie van Brugge. “Hij vroeg de winkelier naar de duurste stukken uit de etalage.”

De winkelmedewerker gaf de indruk mee te werken met de overvaller. Volgens de politie slaagde de man erin om de overvaller op een koelbloedige manier uiteindelijk buiten te werken. “De man is gaan lopen zonder buit”, aldus nog Depoorter. “Er zijn camerabeelden en de overvaller werd door heel wat politiemensen opgespoord.”

Uiteindelijk kon de man zaterdagavond opgepakt worden door de politie in het centrum van Brugge. De 41-jarige man zal voor de onderzoeksrechter geleid worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen