Schoolruzie loopt uit de hand: 17-jarige jongen veroorzaakt ontploffing aan woning op Luchtbal

Antwerpen -

Een 17-jarige jongen is vrijdagavond opgepakt nadat hij een explosief liet ontploffen aan de voordeur van de woning. De schade in de woning aan de inkomhal zou aanzienlijk zijn. De bewoonster vertelt dat haar dochter de verdachte kent vanop school. De jongen mocht na verhoor beschikken.

nelo

Het was om 18 uur vrijdagavond dat de Belfaststraat in de Antwerpse wijk Luchtbal werd opgeschrikt door een luide knal. Een explosief werd aan de voordeur van de woning geplaatst en tot ontploffing gebracht. De voordeur en inkomhal zijn zwartgeblakerd door de brand, ook een raam aan de voorzijde raakte beschadigd.

LEES OOK. Voordeur beschadigd door explosie op Luchtbal, 17-jarige verdachte opgepakt: “Geen drugsgerelateerd geweld”

“Ik was net vertrokken naar mijn werk, maar drie van mijn kinderen, tussen de 20 en 15 jaar, waren in het huis aanwezig”, vertelt de bewoonster. “Zij hebben het allemaal zien gebeuren en zijn erg geschrokken. Gelukkig schoten de buren meteen ter hulp met emmers water en is de brandweerkazerne hier niet ver vandaan. Anders zaten mijn kinderen vast in het brandend huis.”

© BFM

Op camerabeelden in de straat was te zien hoe een jongen wegliep na de feiten. De politie kon al snel een verdachte identificeren en oppakken. Het gaat om een 17-jarige jongeman, volgens de bewoonster kende haar dochter de jongen van school en is ze erg bang van hem. “Mijn dochter zei me dat ze “nee” tegen hem had gezegd. Waarvoor ze hem afwees weet ik niet, maar hij heeft ons allemaal in gevaar gebracht”, zegt de moeder.

Wat de jongen tot ontploffing heeft gebracht is nog steeds onduidelijk. Het gerechtelijk labo kwam diezelfde avond nog ter plaatse voor sporenonderzoek. Het Antwerps parket deelt voorlopig geen verdere communicatie, ook niet over het motief van de jongeman. “De minderjarige verdachte mocht na verhoor beschikken, het onderzoek wordt verdergezet”, zegt woordvoerder Lieselotte Claessens. Het parket benadrukt wel dat het niet gaat om drugsgerelateerd geweld.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners