Photo by Xavier Piron / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo by Xavier Piron / Photo News

11.000 ouders met kleintjes in de opvang zijn volgens de fiscus ‘fraudeurs’: wat is er aan de hand?

Alsof ouders met kleine kinderen nog niet genoeg kopzorgen hebben, lopen duizenden jonge gezinnen het risico door de fiscus te worden gesanctioneerd. Zo’n 11.000 ouders werden door de belastingdienst op de vingers getikt omdat ze - zich wellicht van geen kwaad bewust - een te hoge kost voor de opvang van hun kroost op de belastingbrief invulden. Welk risico loop je bij een foute aangifte? En hoe geef je de kosten voor belastingvermindering voor kinderopvang wél correct aan?

27 reacties

  • Marleen Sprangers

    5 maanden geleden
    kinderopvang aftrekbaar waarom rusthuis factuur dan ook niet aftrekbaar van belastingen voor mensen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen
  • Marco brilmans

    5 maanden geleden
    Tijd voor, hetgeen menig politicus al jaren verkondigd, "eerlijke fiscaliteit". Het mag gedaan zijn dat een alleenstaande of gezin zonder kinderen, mee moet betalen voor die zaken. Men kan genieten van alle (fiscale, loon en natura) voordelen maar als men zulk pijnpunt aanhaalt, gaan er nog op hun achterste poten staan?
  • Elisah Vandenbussche

    5 maanden geleden
    Ook bij die automatische berekeningen heb ik heel wat vraagtekens.
  • De Roos Denise

    5 maanden geleden
    Als je thuis blijft voor je kinderen ,word je door de regering beschouwt als profiteur ,het enige wat hier telt in België is zoveel mogelijk belasting betalen !!
  • Tara van de cappelle

    5 maanden geleden
    Alles automatisch in vullen fiscus weet beter wat je verdiend of betaald. Er zal wel een systeem hiervoor bestaan 😉als ze hun inkomsten willen verzekeren !