Yves Aerts, chef-kok van restaurant Amitié in Kinrooi.© rr

Horeca

Yves Aerts uit Kinrooi grijpt naast titel ‘Viskok van het Jaar 2024’

Kinrooi -

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem is maandag gekroond tot Viskok van het Jaar 2024. Yves Aerts van restaurant Amitié in Kinrooi was ook genomineerd.

Thomas Jansen/Belga

De horecawedstrijd is een initiatief van VLAM dat een ondergewaardeerde vissoort bekend wil maken bij het grote publiek. Dit jaar was dat schartong. Eén van de vijf genomineerden was Yves Aerts van restaurant Amitié in Kinrooi. Maar het was Gilles Pauwels van traiteurszaak Vis Ateljee in Pittem die met de hoofdprijs van 750 euro naar huis ging. Al vond ook hij inspiratie in… Limburg.

Hij overtuigde de jury immers met een risotto van Limburgs gepofte boekweit bij zijn ballotine van schartong, in combinatie met structuren van Oostendse dulse, beurre blanc van Speciale Belge de Poes, girolle en citroenverbena.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer