© ANP/HH

Ex-Ajax-speler Tarik O. veroordeeld voor seksueel misbruik eigen dochter

Oud-profvoetballer Tarik O., ooit uitkomend voor Ajax en Sevilla, is in Spanje veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van zijn eigen dochter. Dat blijkt uit een recent vonnis van de rechtbank in het Spaanse Marbella.

De Telegraaf

Volgens de rechters in Spanje kroop Tarik O. in 2011 bij zijn dochtertje in bed en heeft hij haar op intieme plekken betast en aangerand. O. heeft ook een contactverbod gekregen en mag niet meer in de directe omgeving van zijn dochter komen.

Na het uitzitten van zijn straf staat hij nog vier jaar en twee maanden onder toezicht van de Spaanse autoriteiten. Daarna mag de oud-Ajacied - ooit oogappel van Johan Cruijff - tien jaar niet meer in Spanje komen. Tarik O. kwam al eerder met de Spaanse justitie in aanraking. Zo zat hij een maand vast in Madrid op verdenking van oplichting.

Champions League-winnaar

De straf voor misbruik van zijn eigen dochter is onherroepelijk en dus niet meer vatbaar voor een hoger beroep. De in Amsterdam geboren Tarik O. kwam 24 keer in actie voor Ajax en vertrok in 1995 als Champions League-winnaar naar Sevilla. De linkermiddenvelder speelde één keer mee in het miljardenbal van de Champions League en scoorde direct twee keer tegen AEK Athene.

O. stond drie jaar onder contract bij Sevilla maar speelde in totaal slechts vijftien keer mee. In het bescheiden aantal optredens kwam de voormalig Ajacied tot drie doelpunten en vijf gele kaarten.

O. vertrok via de achterdeur naar Nagoya Grampus, waar hij wél een succes werd. Hij speelde 111 wedstrijden in dienst van de Japanners en sloot in 2004 zijn carrière af bij ADO Den Haag. Tarik O. reageerde niet op verzoeken om een reactie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer