Ga naar de inhoud

red flames in uefa nations league

uitslagen red flames
België Nederland 2-1
Schotland België 1-1
Engeland België 1-0
België Engeland 3-2
België Schotland 1-1
Nederland België 4-0
eindstand in groep 1
    M W G V +/- ptn
1. Nederland 6 4 0 2 +8 12
2. Engeland 6 4 0 2 +7 12
3. België 6 2 2 2 -3 8
4. Schotland 6 0 2 4 -12 2

De groepswinnaar plaatst zich voor de Nations League Finals. De nummer 3 speelt de play-offs om het behoud in League A. De nummer 4 degradeert naar League B.

Ives Serneels maakt selectie Red Flames bekend voor cruciaal tweeluik in Nations League

 di 21 november 2023 20:01
Het gaat de Flames voor de wind in de Nations League.

Voor de Red Flames staan er begin december 2 levensbelangrijke duels voor de deur. Met de groepswinst in de Nations League als inzet. In dat tweeluik kan bondscoach Ives Serneels geen beroep doen op de geblesseerde Anderlecht-verdedigster Laura De Neve. Wel weer van de partij: Amber Tysiak.

Na de stuntzege tegen Engeland strijden de Red Flames nog altijd mee voor de groepswinst in de Nations League. Nederland (9 punten) leidt in de groep van de Belgen, die 2e staan met 2 punten minder dan Oranje.

 

De 1e plek levert een ticket op voor de Final Four, waar dan weer tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen in Parijs.


In de jacht op de groepswinst zijn de laatste 2 duels tegen Schotland (1 december) en Nederland (5 december) cruciaal.

 

In vergelijking met de selectie van vorige maand vallen Standard-verdedigster Constance Brackman en Laura De Neve (Anderlecht) af. Die laatste viel 3 weken geleden geblesseerd uit tegen Engeland met een zware knieblessure. Ze ligt nog maanden in de lappenmand.

 

Serneels kan wel weer rekenen op Amber Tysiak (West Ham). Ook Amy Littel (Westerlo) maakt haar rentree bij de Red Flames. Ze telt al enkele selecties, maar heeft nog geen caps achter haar naam staan.

De 23-koppige selectie

  • Doelvrouwen: Nicky Evrard (Chelsea/Eng), Diede Lemey (Fortuna Sittard/Ned) en Lisa Lichtfus (Dijon/Fra).
  • Verdedigers: Amber Tysiak (West Ham), Janice Cayman (Leicester/Eng), Amy Littel (Westerlo), Laura Deloose (Anderlecht), Isabelle Iliano (Club YLA), Sari Kees (OH Leuven), Davina Philtjens (Sassuolo/Ita) en Jody Vangheluwe (Club YLA).
  • Middenvelders: Féli Delacauw (Fortuna Sittard/Ned), Marie Detruyer (OH Leuven), Kassandra Missipo (Sassuolo/Ita) en Justine Vanhaevermaet (Everton/Eng).
  • Aanvallers: Jassina Blom (Tenerife/Spa), Yana Daniëls (Liverpool), Tine De Caigny (Anderlecht), Welma Fon (Standard), Jill Janssens (Hoffenheim/Dui), Shari Van Belle (Genk), Sarah Wijnants (Anderlecht) en Tessa Wullaert (Fortuna Sittard/Ned).
Gerelateerd: