© ATV

Seefbier, handtassen van Awardt en Frisko van IJsboerke verkozen tot hét product gemaakt in Antwerpen, Mechelen en Kempen

In het KMSKA op het Zuid in Antwerpen zijn voor zo’n tweehonderd aanwezigen de prijzen ‘Hét Product Made in Antwerpen’ en Hét Product Made in Kempen’ uitgedeeld. Het Seefbier ging met de Antwerpse award aan de haal, de Frisko van IJsboerke won in de Kempen. Het Mechelse modemerk Awardt heeft de prijs voor ‘Het Product van Mechelen’ in de wacht gesleept.

Jilke Tielemans Annelies Frederickx Emilia Kerstens

Voor de uitreiking verzamelden tweehonderd aanwezigen in het prachtige KMSKA op Het Zuid in Antwerpen. Ook Vlaams minister Jo Brouns, Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Made In en Koen Verwee, CEO van Mediahuis België, volgden de feestelijkheden mee. Na een welkomstwoord van Verwee was het tijd voor de uitreiking. Enkele prominente figuren kondigden de winnaars één voor één aan. Voor regio Antwerpen was dit niemand minder dan Carmen Willems, directeur van het KMSKA.

De afgelopen weken ging Nieuwsplatform Made in voor de eerste keer op zoek naar hét product uit regio Antwerpen en de Kempen. Uit honderden inzendingen selecteerde een jury twintig kanshebbers. Een eerste stemronde leverde per regio vijf genomineerden op. In totaal leverde de wedstrijd meer dan 90.000 stemmen op.

(lees verder onder de foto)

© Joren De Weerdt

Het Antwerpse Seefbier wint de award van ‘Hét Product van Antwerpen’ van Made in. Johan Van Dyck, oprichter van de Antwerpse Brouw Compagnie en fiere winnaar, wist het publiek te overtuigen met het historische bier waarnaar destijds de Seefhoek werd vernoemd. Johan is heel blij met de erkenning die hij krijgt voor zijn brouwerij. “Deze award winnen is geweldig. Dit hebben we gerealiseerd met het team dat hier vandaag ook aanwezig is. En natuurlijk ook onze mensen die momenteel nog aan het werk zijn. Echt fantastisch!”

Presentatrice Bieke Ilegems, Carmen Willens van het KMSKA het team van Seefbier.© Joren De Weerdt

De Frisko van IJsboerke is verkozen tot Hét Product Made in Kempen. “Ik denk dat we deze award te danken hebben aan het authentieke karakter van al onze ijsjes en de Frisko in het bijzonder. Sinds 1935 bereiden we bij IJsboerke met veel “plezier van hier” Belgisch kwaliteitsroomijs. De Frisko ontstond in 1950 en was het eerste individueel verpakt handijsje, een handig en smaakvol alternatief op de bollen ijs op een hoorntje of in een bakje”, reageert Jef Segers na de uitreiking.

Voor de Belgian Icecream Group kwam de overwinning als een complete verrassing, maar de Tielense onderneming, die een uitgebreide reclamecampagne voerde, houdt woord: “Wie wint trakteert en daarom maken we in de lente een roadtrip door de Kempen om iedereen te trakteren op een Frisko. Op parkings in Turnhout, Geel, Mol en Hoogstraten zullen onze gekende IJsboerke-vrachtwagens halthouden om Frisko’s uit te delen. Deze traktatie zal wellicht rond 21 maart gebeuren, de officiële kick-offdatum van het ijsseizoen.”

(lees verder onder de foto’s)

Jef Segers ontvangt de trofee uit handen van dokter Thomas Mathieu.© Joren De Weerdt

© rr

Het Mechelse modemerk Awardt heeft de prijs voor ‘Het Product van Mechelen’ in de wacht gesleept. Stichtster en ontwerpster Els Van den Berghen en haar moeder Wies wisten het publiek te overtuigen met hun zelfgemaakte en lokaal geproduceerde Poly-handtas. “Ik ben heel blij met deze erkenning”, reageert Van Den Berghen van Awardt na de uitreiking.“Ik had het niet verwacht, want de andere genomineerden waren heel sterk. Dit is wel de kers op de taart. We houden alles lokaal en dat is niet altijd simpel. We werken ook met atypische vormen en dat spreekt niet iedereen aan. Maar ons werk en ons eigenzinnig pad worden dus wel geapprecieerd en dat is fijn.”

Claudia De Moor van Vosschemie en Els Van den Berghen© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV