Gary Oldman amuseert zich als Slough House-baas Jackson Lamb, een liefhebber van alcohol, fastfood en ijsjes die zijn personeel uitscheldt, maar ook beschermt.© Apple TV+

Waarom ‘Slow Horses’ de beste spionagereeks van het moment is

Seizoen 3 van Slow Horses, de spionageserie met die geweldige Mick Jagger-titelsong, is opnieuw een voltreffer én nog beter dan wat voorafging. John le Carré-spanning met een flinke grijns.

Seizoen 3, gebaseerd op de roman Real Tigers in de Jackson Lamb-reeks van Mick Herron, is niet alleen nog meer gefocust, maar biedt bovendien nog meer actie en sarcastische humor dan voorheen. De vijanden zitten deze keer binnen MI5. De rechterhand/secretaresse van Jackson Lamb in Slough House, het kantoor dat de mislukkelingen van de Britse geheime dienst herbergt, wordt ontvoerd en agent River Cartwright moet halsbrekende toeren uithalen om haar executie te verijdelen. Maar daardoor komen hij en zijn baas Jackson Lamb (Gary Oldman) in conflict met de agressieve Dogs, de aanvalseenheid van MI5. Dan blijkt plots dat niets is wat het lijkt. Dat resulteert in drie afleveringen (van de zes) puur actie.

(Lees verder onder de trailer)

Er kan uiteraard ook gelachen worden. Gary Oldman is overheerlijk als de clochard geheim agent die met zijn alcoholadem, flatulentie en sarcasme iedereen tegen de borst stoot, zelfs de minister. En nu maar hopen dat Oldman na seizoen 4 niet met pensioen gaat, want Herron heeft nog zeven Slow Horses-boeken klaar liggen. Warm aanbevolen. (cc)

Seizoen 3 start op 29 november op Apple TV+.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer