Sven Pichal (44) heeft gevangenis verlaten

Na bijna negentig dagen heeft ex-radiopresentator Sven Pichal (44) de gevangenis van Turnhout verlaten met een enkelband. Hij reed de gevangenis rond 11u buiten met zijn advocaat Walter Damen.

gjs mkm

De ex-radiomaker, vooral bekend als De Inspecteur op VRT Radio 2, blijft weliswaar aangehouden als verdachte in een grootschalig zedendossier, maar hij mag zijn cel inruilen voor elektronisch toezicht. Dat werd maandag beslist door de raadkamer. Hij kreeg in de gevangenis nog een enkelband aangemeten en heeft de gevangenis daarmee mogen verlaten.

LEES OOK. Niet vrij, maar na bijna negentig dagen in de cel mag Sven Pichal wel gevangenis verlaten: “Hij zat heel diep in de put”

Pichal werd eind augustus aangehouden op verdenking van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. Hij nam daarop met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT. Ook twee van zijn medeverdachten, acteur Reuben D.B. (34) en Benoit D. (35), werden aangehouden.

PODCAST. DE INSIDER. Waarom Sven Pichal na 90 dagen wél de gevangenis mag verlaten: “Volgens zijn advocaten is er geen gevaar meer”

LEES OOK. Na Sven Pichal mag ook verdachte Benoit D. gevangenis verlaten met enkelband

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen