© AP

Oliebedrijven leggen productie stil nadat pijpleiding 4 miljoen liter ruwe olie lekt in Golf van Mexico

Na een olielek voor de kust van de Amerikaanse staat Louisiana hebben zeven olieproducenten in het gebied hun productie stil moeten leggen. Dat meldde de Amerikaanse kustwacht.

wver
Bron: BELGA

Pijpleidinguitbater Main Pass Oil Gathering meldde afgelopen donderdag drukverlies, wat kan wijzen op een lek. Uiteindelijk bleken ongeveer 26.000 vaten - zowat 4,1 miljoen liter - ruwe olie te zijn gelekt.

De kustwacht is nog steeds op zoek naar de bron van het lek, zo zei kapitein Kelly Denning dinsdag. Aanvankelijk bemoeilijkten de sterke wind en ruwe zee het werk, maar intussen zijn de schoonmaak en de zoektocht naar het lek op gang gekomen.

Voorlopig zijn zeven olieproducerende bedrijven volgens de kustwacht genoodzaakt om hun activiteiten tijdelijk stil te leggen. Om welke bedrijven het gaat, is niet bekendgemaakt.

Het lek had tot nu toe geen impact op het scheepvaartverkeer in de regio, aldus nog Denning. De gelekte olie bereikte ook nog niet de kust.

Milieuorganisaties waarschuwden dinsdag voor de impact van het lek op dolfijnen, vogels en andere fauna. Onder andere de ngo Center for Biological Diversity riep de overheid op een halt toe te roepen aan offshore-olieboringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer