© Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum

149 dieren weggehaald bij eigenaar in Koersel: “Vooral hoenders, maar ook een Vlaamse reus”

Beringen/Heusden-Zolder -

Bij een eigenaar in Koersel (Beringen) zijn dinsdagmiddag liefst 149 dieren in beslag genomen. Ze zijn opgevangen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. “De beesten, voornamelijk hoenders, leefden in erbarmelijke omstandigheden.”

Olivier Simons

De Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn had het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum dinsdagmiddag gevraagd om de verwaarloosde dieren te komen evacueren. “Ze leefden in miserabele omstandigheden”, zegt Rudi Oyen. “Overal lagen uitwerpselen, slijk en modder. De meeste dieren waren graatmager en verkeerden in een levensbedreigende toestand. Ze werden door onze medewerkers letterlijk uit het slijk geplukt, in allerlei bouwsels en koterijen.”

“De opgevangen dieren zijn vooral hoenders, zoals hanen en kippen van allerlei rassen en kruisingen, maar ook kalkoenen, duiven en een aantal papegaaien. Er zat ook één konijn, een Vlaamse reus. Dat dier was wel goed gevoed en fysiek gezond. De eigenaar verklaarde dan ook dat het konijn vrijdag geslacht zou worden om op te eten.”

© Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer