Opgepakte man die agenten met mes bedreigde meteen vrijgelaten, politie roept op tot waakzaamheid

© rr

Brussel -

Een man zonder papieren die vorige week opgepakt werd nadat hij Brusselse agenten met een mes bedreigd had, is dezelfde dag nog vrijgelaten. Eerder deze week liet het Brussels parket ook een man vrij die gedreigd had met een aanslag.

Dirk Coosemans

De feiten dateren van 10 november. Een 23-jarige man van Marokkaanse nationaliteit maar illegaal in het land, stapte op agenten toe die net naar huis keerden na het einde van hun dienst. Hij haalde een mes boven en viel de agenten aan. Bij de confrontatie vielen geen gewonden. De man kon eerst nog ontkomen, maar werd later weer gezien aan een politiecommissariaat aan het station van Brussel-Zuid. Daar konden agenten hem oppakken.

De man, Hamza B., werd voorgeleid bij het parket en daar besliste men om hem vrij te laten, tot groot ongenoegen van de betrokken politieagenten. De Spoorwegpolitie stuurde daarop een bericht rond met een foto van de betrokkene waarin men alle agenten aanmaant “om waakzaam te zijn tijdens patrouilles en aan het einde van de dienst”. Blijkbaar vreest men bij de politie dat de man opnieuw agenten zal opzoeken en aanvallen.

Het parket van Brussel wou woensdag niet meer kwijt over de zaak en over de beslissing om de man vrij te laten. “Het parket geeft geen commentaar over zijn eigen beslissingen”, aldus de woordvoerder.

Oorlogswapen

Afgelopen vrijdag werd er door de politie van Brussel-Zuid een andere man opgepakt die agenten bedreigde en dreigde met een aanslag. Bij een huiszoeking werd er bij de man een oorlogswapen aangetroffen. De onderzoeksrechter besliste om hem vrij te laten. Ook die zaak zorgde voor veel ongenoegen bij de politieagenten. In Brussel zijn de zenuwen nog altijd straks gespannen na de aanslag van Lassoued op 16 oktober aan het Saincteletteplein waarbij twee Zweedse voetbalsupporters werden doodgeschoten. Een derde supporter raakte zwaargewond.

LEES OOK. Politie vindt oorlogswapen bij verdachte die dreigt met aanslag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen