Helle Arensbak

Guns N' Roses-frontman Axl Rose aangeklaagd voor seksueel misbruik, zanger ontkent

Axl Rose, de frontman van de Amerikaanse hardrockband Guns N' Roses, is aangeklaagd voor seksueel geweld. Een voormalig Penthouse-model is naar de rechter gestapt omdat Rose haar seksueel misbruikt zou hebben in 1989. Zelf ontkent de zanger dat er iets gebeurd is. 

De klacht is ingediend door de intussen 61-jarige Sheila Kennedy, een voormalig Penthouse-model. Na een ontmoeting in een nachtclub, zou de zanger haar in 1989 in zijn hotelkamer in New York seksueel hebben misbruikt.

Kennedy had eerder al melding gemaakt van de feiten, maar is nu ook naar de rechter gestapt. Ze eist een schadevergoeding. Dat meldt de Amerikaanse showbizzsite TMZ en muziekblad Rolling Stone op basis van documenten van het New Yorkse gerecht.

Het slachtoffer zegt dat ze na het misbruik getraumatiseerd achterbleef en jarenlang angsten en depressies had. Ook stelt ze dat haar liefdesleven eronder lijdt.

Rose ontkent

Axl Rose ontkent de feiten en zegt dat er nooit iets heeft plaatsgevonden. "Simpel gezegd, dit is nooit gebeurd", laat zijn advocaat Alan Gutman weten aan TMZ. Hij stipt daarbij aan dat het opvallend is dat het slachtoffer haar aanklacht indiende een dag voordat het vermoedelijke vergrijp zou verjaren.

De raadsman stelt verder dat Rose zich niet kan herinneren dat hij de vrouw ooit heeft ontmoet of gesproken en ook niet eerder van "deze fictieve beschuldigingen" heeft gehoord. De zanger gaat de zaak dan ook met vertrouwen tegemoet.

Meest gelezen