Luc Weyens

Opnieuw asielcentrum in Bekkevoort

Jeugdverblijf Zozimus in Bekkevoort wordt ingericht als opvangcentrum voor asielzoekers. Het gaat om tijdelijke opvang gedurende drie maanden. Er komen 9 gezinnen wonen. Het is de tweede keer dat Zozimus tijdelijk asielzoekers opvangt. Dat gebeurde ook al in 2019. Buurtbewoners zijn verwittigd met een brief.

Bekkevoort gaat opnieuw asielzoekers opvangen. Maandag worden de eerste gezinnen met kinderen verwacht in jeugdcentrum Zozimus. Het gaat om 9 gezinnen, in totaal zo'n 40 mensen. Vier jaar geleden werden op die plek ook al asielzoekers opgevangen. Ook deze keer is het tijdelijk. De opvang is voorzien van 27 november tot ten laatste 7 februari 2024. Daarna krijgen ze plaats in het opvangnetwerk van Fedasil. Omdat de gezinnen niet lang in Bekkevoort verblijven, zullen de kinderen er niet naar school gaan.

De buurtbewoners zijn verwittigd, zegt burgemeester Hans Vandenberg. "Vorige week kregen we telefoon van kabinet-De Moor met de vraag om tijdelijke opvang. Deze keer gaat het om maximaal 40 mensen, vorige keer waren het er 120. Het gaat ook nu weer om gezinnen met kinderen, zeker geen alleenstaande mannen. Vorige keer hebben we geen problemen gehad en dat verwachten we nu ook niet. We willen gerust zorgen voor warme opvang in de koude winter. We hebben alle buren verwittigd met een brief in de bus en het staat ook op onze website."  

Meest gelezen