SOS Kinderdorpen stopt met peter- en meterschap.
Volledig scherm
PREMIUM
SOS Kinderdorpen stopt met peter- en meterschap. © HLN Fotomontage / Getty Images

U kan niet langer peter of meter van een kindje zijn bij SOS Kinderdorpen: “We plaatsen de kinderen boven onze eigen inkomsten”

“Beste, u zal geen brieven of foto’s van uw pete- of metekindje van SOS Kinderdorpen meer ontvangen.” Bijna 4.000 sponsors ontvingen die opmerkelijke boodschap. Daarmee stappen ze af van het traditionele peter- en meterschap van individuele kindjes. Woordvoerder Michael De Leener legt uit waarom: “We zullen onszelf volledig moeten heruitvinden.”

4 reacties

  • Dirk Peeters

    6 maanden geleden
    Wanneer alles in een collectieve pot gaat, is het gemakkelijker om er in te graaien zonder te moeten uitleggen waar het geld naartoe gaat. Wanneer iemand een kind individueel sponsort en er brieven mee schrijft, weet die direct wanneer het geld niet bij het kind komt of die zijn studies niet betaald worden met het sponsorgeld.
  • Marco brilmans

    6 maanden geleden
    Ik heb het gevoel dat ze de ware reden niet vertellen.. Normaal zorg je voor een vlekkeloze transitie die verantwoord is naar uw bedrijf als de mensen die jaar en dag mee sponsoren. Onder het mom GDPR, maar ondertussen zijn er toch verschillende mogelijheden om wel 'iets' aan te bieden.
  • Walter Decock

    6 maanden geleden
    Waarom doen ze dan niet verder met brieven, zonder foto's? Persoonlijk op de hoogte blijven is veel aantrekkelijker voor steungevers.
  • Louis Momme

    6 maanden geleden
    Die schieten in hun eigen voet, of beter in de voet van de kinderen..Velen zullen afhaken.