Emma Corrin als amateur-detective Darby Hart, de YA-versie van Miss Marple in de whodunit-serie ‘A Murder at the End of the World’.© Disney+

Een whodunit met een sciencefiction kantje: top of flop?

De serie A Murder at the End of the World frist de whodunit op met sciencefiction, young adult en wat horror, maar rijdt met de handrem op.

Een rijkaard nodigt beroemdheden uit in zijn hotel/bunker op Ijsland. Er gebeurt een moord en een van de gasten, een detective, gaat op onderzoek uit. Clichématiger kan niet. Showrunner-scenarist-actrice Brit Marling heeft echter haar best gedaan om het whodunit-genre te moderniseren.

(Lees verder onder de trailer)

De detective is nu een jonge true crime-schrijfster (Emma Corrin) die joeg op seriemoordenaars en de rijkaard blijkt een Elon Musk-tycoon (Clive Owen). Anders dan we gewoon zijn in dit genre krijgen we regelmatig flashbacks van het verleden van de young adult-speurneus. Ondanks die ingrepen en een apocalyptisch sfeertje heeft deze zevendelige serie toch last van rijden met de handrem op en een acuut gebrek aan relativerende humor. (cc)

A Murder at the End of the World speelt op Disney+. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer