ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

▶ “Tegen 2050 moeten alle woningen een EPC-label A hebben”: maar wat geeft die waarde eigenlijk aan?

HLN legt uitUit het VRT 1-programma ‘Factcheckers’ blijkt dat er al eens gesjoemeld wordt met EPC-waardes, maar wat geeft die waarde eigenlijk aan? Waarom moeten woningen een EPC-label krijgen? En heeft het EPC-label invloed op de prijs van je woning? Economiejournalist Robbe van Lier beantwoordt vijf vragen.

111 reacties

  • Jan Bellen

    4 maanden geleden
    Ik ben 73, ik blijf met gas stoken en ga ook niet renoveren met mijn pensioen, heb geen budget. Ik woon in een rijhuis en verbruik weinig energie. Het enigste pluspunt dat er zonnepanelen op mijn dak liggen, waardoor mijn verbruik nog minder is. En dan zeggen mijn gasinstallatie is 7 jaar oud en toen kreeg je nog een premie als je een nieuwe gasketel plaatste en nu zou je geen gas meer mogen gebruiken binnen zoveel jaar. Met wat zijn ze bezig.
  • ilse verleyen

    4 maanden geleden
    Ik ben nog de lening aan het afbetalen voor het vernieuwen van de ramen en de gaswandketel en zelfs die zijn ondertussen niet goed niet meer. Ik kan ook geen lening meer krijgen wegens minimum inkomen en de nog lopende lening vh huis en de renovatie voor energiezuiniger te zijn… hoe wil je dat ik dat oplos? Renteloze leningen moeten ook afbetaald worden hé! En ik krijg die niet want mijn inkomen is te laag en ik ben al te oud…
  • Jean-Pierre Vanhouwe

    4 maanden geleden
    Weer een van die zogenaamde "wetten" die nog 20 maal gaat veranderen tegen 2050 . Bovendien , dat is nog 26 jaar , hé , denkt men nu dat de oudere mensen staan te springen om hun huis te renoveren , als ze bijna zeker zijn dat ze hier niet meer gaan zijn in 2050 ? En zoals eerder aangehaald in deze reacties , is dat simpelweg gewoon niet haalbaar , geen werknemers genoeg in de bouw , en al eens uitgerekend hoeveel dat gaat kosten aan de staatskas ? Wie gaat dat betalen ? wij natuurlijk .
  • geert Van den Broucke

    5 maanden geleden
    Ze kunnen u toch niet verplichten als je al een woning hebt? Is het niet enkel voor kopers? Wat als je geen geld hebt… en zo zijn er velen in ons land en diegene met geld zijn de derde leeftijd die hier echt geen zin meer in hebben… Wij het kleine België gaan de wereld veranderen, dat iedereen steentje moet bijdragen waar mogelijk kan ik begrijpen, maar ze moeten echt niet gaan overdrijven toch…! Epc epc epc…
  • Guy Pottiez

    5 maanden geleden
    Zolang de prijs van gas goedkoper is dan stroom voor verwarming blijf ik op gas stoken