BUNDESLIGA. Wolfsburg-Belgen boeken knappe zege tegen Leipzig van Openda, Dortmund buigt dubbele achterstand nog om in zege

Speeldag 12 in de Duitse Bundesliga had opnieuw heel wat spektakel in petto. Bayer Leverkusen nam de leiderspositie terug over van Bayern München, het Leipzig van Loïs Openda ging dan weer onderuit tegen de Wolfsburg-Belgen en Dortmund pakte uit met een knappe comeback.

Jorunn Vannoorden

Loïs Openda en RB Leipzig hebben zaterdagnamiddag op de twaalfde speeldag in de Bundesliga een nipte nederlaag geleden tegen Wolfsburg. Het werd 2-1 in de Volkswagen Arena.

Wolfsburg - met Casteels, Bornauw en Vranckx in de basis - kwam na negen minuten al op voorsprong via Jonas Wind, meteen ook de ruststand. Maar Yussuf Poulsen bracht de bezoekers in het begin van de tweede helft langszij op aangeven van Rode Duivel Loïs Openda, alles te herdoen dus.

Die Wölfe haalden uiteindelijk alsnog de drie punten binnen met dank aan een doelpunt van Rogerio.

© AP

Deman met knullige own goal

Op hetzelfde moment nam Bayer Leverkusen de leiderspositie opnieuw over van Bayern München na een vlotte zege op het veld van Werder Bremen. Daarbij kreeg Leverkusen al snel hulp van Rode Duivel Olivier Deman. Hij zette de thuisploeg na amper acht minuten met een ongelukkige owngoal op achterstand.

Jeremie Frimpong zorgde met een knappe knal voor de 0-2 ruststand, waarna Grimaldo een kwartier voor tijd de beslissende 0-3 op het bord zette. Ook Senne Lynen mocht in het slot nog opdraven, maar de partij was toen al gespeeld.

© dpa/picture alliance via Getty I

Dortmund met knappe comeback

Dortmund heeft dan weer uitgepakt met een knappe terugkeer in eigen huis. Na een halfuur stond Dortmund al 0-2 in het krijt tegen Borussia Mönchengladbach na goals van Rocco Reitz (ex-STVV) en Manu Koné, maar nog voor de pauze maakte de thuisploeg het volledig goed. In twee minuten tijd zorgden Sabitzer en Fülkrug voor de gelijke stand, op slag van rusten zette Bynoe-Gittens Dortmund op voorsprong.

In het slot maakte Donyell Malen er nog 4-2 van voor Dortmund, dat zo de aansluiting met de top vier niet miste.

Union Berlin is hekkensluiter af

Tot slot hielden Union Berlin en Augsburg elkaar in evenwicht. Bij de bezoekers mocht Arne Engels opnieuw in de basis beginnen. De middenvelder zag hoe Demirovic in de eerste helft zijn ploeg op voorsprong bracht vanop de stip. Augsburg leek te gaan winnen, maar Kevin Volland zorgde in het absolute slot van de wedstrijd nog voor een puntendeling. Door het puntje geeft Union Berlin de rode lantaarn af aan Köln, dat gisteren verloor van Bayern München.