14. 90+6' - Doelpunt - Kazeem Olaigbe (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 15 - 25/11/23 - 16:00
90+6'
Kazeem Olaigbe
90+6'
2 - 0

Cercle Brugge heeft zijn herstart niet gemist. De Vereniging klimt naar een voorlopige vierde plaats in het klassement na een overtuigende zege tegen Eupen, dat in een groen-zwarte houdgreep verzeild geraakte. Alan Minda tekende net na de rust voor het openingsdoelpunt, youngster Olaigbe (20) maakte het in de allerlaatste minuut af: 2-0.

Cercle Brugge - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: In een chaotische slotfase kon Cercle de zege veiligstellen door een treffer van Olaigbe. De Belgische belofte strafte het all-in-voetbal van de bezoekers keurig af.

• Man van de match: Félix Lemaréchal was de verbinding tussen middenveld en voorhoede bij de thuisploeg. Onder impuls van zijn hoge druk en vele duels lanceerde hij heel wat tegenaanvallen.

• Opvallend: De heenronde is voorbij en het Cercle van trainer Muslic staat op een vierde plek in het klassement. Dankzij deze zege springt de Vereniging over Antwerp en Genk naar een (voorlopige) vierde plek.

Veel kansen, maar lang geen doelpunten

Met een onverhoopte plek in de top 6 begon Cercle Brugge tegen Eupen aan hun laatste wedstrijd van de heenronde.

De bezoekers uit Eupen wisten aan wat ze zich mochten verwachten: hoge druk, lange ballen en pittige duels.

Cercle wachtte dan ook niet lang om de bezoekers bij de keel te grijpen. Na 6 minuten hadden ze al drie doelpogingen laten optekenen. Vooral een kans van Thibo Somers had zomaar de openingstreffer kunnen en mogen zijn.

De intensiteit ging nadien wat liggen en ook Eupen voetbalde hier en daar een kans bij mekaar. Maar de doelmannen hielden stand en goals vielen er voor de pauze niet.

Cercle beloont zichzelf dan toch

Maar wat voor de rust niet lukte, lukte na de pauze wel meteen.

Na amper één minuut tekende Minda voor de 1-0. De middenvelder kon een afvallende bal in de zestien heerlijk in één tijd op de slof nemen. Doelman Slonina was kansloos.

Ook nadien had de thuisploeg de touwtjes stevig in handen. Eupen kwam er quasi nooit uit en moest ook met een achterstand het spel ondergaan.

In de absolute slotfase versierde de bezoekers nog een hoekschop. Ook doelman Slonina trok mee naar voren, maar mocht zich al snel weer omdraaien toen de ontzette bal voor de voeten kwam van de pijlsnelle Olaigbe.

De Belgische jeudinternational klopte Slonina in een sprintje en kon de eindstand zo simpelweg vastleggen door de bal in een open doel te schuiven. 2-0.

Olaigbe sprintte sneller dan iedereen en maakte er 2-0 van.

Muslic: "Blij dat ook andere spelers kunnen scoren"

Rune Paeshuyse (Eupen): "We verliezen opnieuw, maar kunnen toch wel wat positieve zaken onthouden. Bij die 1-0 is het niet de bedoeling dat die speler alleen vrij staat aan de tweede paal. Dat moeten we analyseren."

Kévin Denkey (Cercle): "Het is een lastige tegenstander die we hebben gerespecteerd. We hebben ons spel gespeeld en dat heeft geleid tot drie punten een clean sheet. Of ik baal dat ik weer niet heb gescoord? Zolang we winnen is het goed, en ik heb in de interlandperiode wel kunnen scoren."

Florian Kohfeldt (trainer Eupen): "We hebben één grote kans gekregen in de eerste helft, maar voor de rest waren het vooral halve kansjes. Een gelijkspel was mogelijk, maar we verliezen vandaag tegen een ploeg die het heel goed doet in het klassement en met enkele sterke spelers. We moeten realistisch zijn."

Miron Muslic (trainer Cercle): "We maakten het onszelf wat onnodig moeilijk, maar winnen uiteindelijk wel met een clean sheet. Dat is niet slecht. Het maakt me vooral blij dat spelers hebben gescoord die nog niet veel hebben kunnen scoren. Dat wil zeggen dat we als ploeg niet alleen afhankelijk zijn van Denkey."

Fase per fase

17:55

EINDE: 2-0

Cercle wint verdiend tegen een onmondig Eupen in eigen huis. De ploeg van Muslic was de hele wedstrijd alerter, sneller en gevaarlijker. De verlossende 2-0 viel pas in de allerlaatste minuut. Eupen moet zo stilaan achter zich beginnen kijken. Cercle rukt op naar een vierde plaats.

90+7'
90+7' tweede helft
90+6'
90+6'

Over en out: 2-0!

Alles of niets voor Eupen, en het wordt niets! Doelman Slonina rukt nog mee op met de hoekschop, maar ziet hoe de bal wordt weggekopt en hij het in een sprintje moet afleggen tegen Olaigbe. De Belgische belofte kan de 2-0 binnenschuiven in een leeg doel.

90+6'
90+4'

Chaos in de laatste minuten. Eupen rukt massaal naar voren, maar koopt voorlopig niet meer dan een hoekschop.

90+2'
90+1'

Denkey zet zich achter de bal, maar zij poging strandt in de muur. We spelen nog zo'n drie minuten.

90'

Cercle dringt nog aan voor een tweede treffer, Olaigbe ziet een nieuwe poging over vliegen. Een halve minuut later wordt Lemaréchal neergehaald aan het halve maantje. Een vrije trap op een uiterst interessante plek!

87'

Eupen lijkt aan zijn slotoffensief te zijn begonnen. Maar wat levert het op? Voorlopig komen ze niet verder dan ballen droppen in de zestien.

84'

Daar was ei zo na de 2-0! Na een rommelige fase kunnen drie Cercle spelers de bal maar niet voorbij Slonina krijgen. In de tegenaanval komt Finnbogason nog even piepen aan de overkant, maar Warleson staat goed op te letten en kan zijn poging klemmen.

82'
81'
wissel
81'
wissel
80'

We sluipen naar de laatste tien minuten. Wat krijgen we nog te zien? Cercle blijft de gevaarlijkste ploeg, maar Eupen is nog niet uitgeteld.