stadion
Stade du Pays de Charleroi
toeschouwers
6000

Dol slot in Charleroi: thuisploeg veegt discutabele gelijkmaker van Westerlo uit in 96e minuut

za 25 november 2023 20:16
  1. 12' - Geel - Zan Rogelj
  2. 24' - Doelpunt - Nicolas Madsen (0 - 1)
  3. 28' - Geel - Emin Bayram
  4. 45+2' - Geel - Antoine Bernier
  1. 59' - Doelpunt - Daan Heymans (1 - 1)
  2. 65' - Verv. Daan Heymans door Ryota Morioka
  3. 67' - Doelpunt - Oday Dabbagh (2 - 1)
  4. 68' - Verv. Lucas Stassin door Matija Frigan
  5. 68' - Verv. Yusuke Matsuo door Erdon Daci
  6. 74' - Verv. Nadhir Benbouali door Youssuf Sylla
  7. 77' - Verv. Bakary Haidara door Griffin Yow
  8. 80' - Geel - Stelios Andreou
  9. 89' - Verv. Serhiy Sydorchuk door Thomas Van den Keybus
  10. 90+1' - Doelpunt - Griffin Yow (2 - 2)
  11. 90+3' - Geel - Erdon Daci
  12. 90+6' - Doelpunt - Youssuf Sylla (3 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 15 - 25/11/23 - 18:16
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
24'
Nicolas Madsen
0 - 1
24'
59'
Daan Heymans
59'
1 - 1
67'
Oday Dabbagh
67'
2 - 1
90+1'
Griffin Yow
2 - 2
Griffin Yow
90+1'
90+6'
Youssuf Sylla
90+6'
3 - 2

Het venijn zat duidelijk in de staart. Westerlo vierde in de blessuretijd zijn (discutabele) gelijkmaker, maar Charleroi wipte alsnog over zijn tegenstander. Sylla zorgde voor euforie bij de thuisploeg in de 96e (!) minuut. Charleroi schudt zo de degradatiezorgen even van zich af, Westerlo incasseert een nieuwe tik onderaan het klassement.

Charleroi - Westerlo in een notendop:

• Man van de match: Adem Zorgane kende een ongelukkige eerste helft, maar knokte zich sterk terug in de wedstrijd. Hij nam Charleroi in de tweede helft bij de hand en zorgde voor twee assists. Ook op mentaal vlak een sterke prestatie van de Algerijn.

• Sleutelmoment: Ongetwijfeld de verlossende treffer van invaller Sylla. De match kende veel plotwendingen en potentiële sleutelmomenten, maar Sylla deed de boeken toe in Mazzu-time.

• Stand van zaken: Charleroi doet een gouden zaak met het oog op het behoud en springt voorlopig over Mechelen naar plaats 11. Bij een nederlaag zou Westerlo over de Carolo's gesprongen zijn. Het kan verkeren!

Met Charleroi tegen Westerlo stond er een echte kelderkraker op het menu vanavond.

De troepen van Mazzu begonnen daarom furieus aan de wedstrijd en dreigden meteen via Guiagon en Bernier.

Het openingsdoelpunt leek dan ook in de lucht te hangen, maar Westerlo herstelde het evenwicht.

Het was Madsen die de bezoekers met een afgeweken afstandsschot op voorsprong bracht en Koffi kansloot achterliet.

.

De thuisploeg reageerde maar Benbouali besloot van dichtbij met het hoofd op Bolat.

Felice Mazzu met kopzorgen de kleedkamer in.

Heymans viert de 1-1 met het publiek.

En die kopzorgen werden er na de pauze niet minder op. Bayram stak het veld over en liet de 0-2 liggen. De voorbode voor een knotsgekke 10 minuten.

Invaller Heymans deed het stadion een eerste keer ontploffen door overhoeks voor de gelijkmaker te zorgen. Westerlo had meteen een dubbel antwoord in huis: Matsuo liet tot twee keer toe de nieuwe voorsprong liggen.

Waar Westerlo niet in slaagde, bleek voor Charleroi geen probleem: Dabbagh legde de bal knap weg in het zijnet en zorgde voor de voorsprong.

De thuisploeg leek de partij in handen te hebben, totdat Van den Keybus na een discutabele fase Yow vond: 2-2 in Charleroi. Scheidsrechter Van Driessche kon zeker fluiten voor een overtreding, maar liet begaan.

Hoe zou Mazzu hierop reageren?

Die vraag werd in de voorlaatste minuut minder relevant.

Charleroi toonde zich mentaal weerbaar en in de absolute slotfase was het invaller Sylla die voor de verlossing en de voorsprong zorgde in een wedstrijd die misschien geen winnaar verdiende.

Toch weer Mazzu-time en dolle vreugde in Charleroi.

Sylla zorgt voor de verlossing en kopt overhoeks binnen.

Jonas De Roeck: "De scheidsrechter heeft een flagrante fout gemaakt."

• Jonas De Roeck: "De scheidsrechter heeft een flagrante fout gemaakt. Hij checkt een fase in de zestien op hands, de bal raakt duidelijk een hand, maar toch geeft hij doeltrap. Natuurlijk moeten we ook scherper zijn in verdediging, maar die fase had er nooit mogen komen. Het had sowieso een hoekschop moeten zijn voor ons, dan eindigt de wedstrijd op 2-2."

• Mazzu: "We hebben bij momenten afgezien tegen een dominant Westerlo, maar ik moet mijn team feliciteren met het karakter dat het toonde. We slikten ook een ongelukkige tegengoal in de eerste helft. Maar we tonen dat we telkens terugvechten."

• Doelpuntenmaker Youssuf Sylla: "Dit is een geweldig gevoel, ik besef het nog niet helemaal. Dit is een jongensdroom. Dat ik Vlaams ben? Ik heb mijn opleiding in Standard genoten, maar heb ook nog bij Lierse en Woluwe-Zaventem gespeeld en ben opgegroeid in Grimbergen. Mijn doel dit seizoen? Zoveel mogelijk minuten en doelpunten maken."

Fase per fase

20:12

EINDE: 3-2

Na een zinderende tweede helft is Charleroi erin geslaagd aan het langste eind te trekken. De troepen van Mazzu toonde zich mentaal weerbaar door de late gelijkmaker van Westerlo nog uit te wissen in Mazzu-time.

90+10' tweede helft
90+7'
90+6'
90+6'
90+5'

DOELPUNT: 3-2

Mazzu-time! Na een hoekschop blijft de bal in de zestien van Westerlo hangen en is het uiteindelijk invaller Sylla die overhoeks kan binnenkoppen. Bolat heeft geen schijn van kans. Wat een wedstrijd!

90+3'

Madsen besluit naast

Westerlo lijkt herboren. Frigan legt de bal terug tot bij doelpuntenmaker Madsen die in één tijd kan uithalen. Zijn schot vliegt een aantal meters naast de kooi van Koffi. Hier zat meer in voor Westerlo.

90+3'
Westerlo
90+2'
90+1'
90+1'

DOELPUNT: 2-2

Na een al dan niet foutieve tussenkomst kan Van den Keybus met de bal aan de hal gaan. Hij geeft links perfect mee met de andere invaller Yow die overhoeks binnentrapt. Wat een apotheose!

90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
86'

Dabbagh verrast

Ilaimaharitra en Zorgane spelen onder hun tweetjes de Westerlo-defensie uit verband, zodat Zorgane de bal kan voorschuiven richting de eerste paal. Het leer schuift door en niemand is aan de tweede paal gevolgd om de bal binnen te duwen. Dabbagh had hier duidelijk niet op gerekend.

83'

Opnieuw Charleroi

Na een rommelige fase is het uiteindelijk Zorgane die kan uithalen. Zijn schot belandt via een Westerlo-verdediger in hoekschop die niets oplevert. Charleroi heeft de controle. Kan Westerlo nog een slotoffensief opzetten?