Het logo van bpost.
Volledig scherm
Het logo van bpost. © REUTERS

Aandeel bpost keldert na berichten over verlies krantencontract

Het aandeel bpost verliest maandag meer dan 10 procent, na berichten dat het postbedrijf riskeert het nieuwe contract te mislopen om kranten en tijdschriften te verdelen.

14 reacties

  • Linda De Vreese

    5 maanden geleden
    100% tevreden van Bpost.
  • Diogo Silva

    5 maanden geleden
    Volgens de wetten van de Europese Unie tegen concurrentiebeperkende maatregelen zou Bpost dit contract überhaupt nooit mogen hebben, omdat ze met de overheid in bed liggen. Maar Vlaanderen volgt de wet graag alleen als het hen uitkomt.
  • Laurens Verfaillie

    5 maanden geleden
    De Belgische staat schrijft een aanbesteding uit voor de verdeling van kranten en tijdschriften en moet dus zelf oordelen over de gunning van dit contract, maar is zelf voor 51% eigenaar van Bpost. Dit is belangenvermenging van de zuiverste soort. Eigenlijk zou bpost zelfs niet mogen deelnemen aan deze aanbesteding.
  • Dirk Van Den Bossche

    5 maanden geleden
    straks duizenden BPost werknemers aan den dop en wie gaat dat betalen.Wie geeft nu een contract voor tijdschriften aan een Frans bedrijf.
  • René Lodeweyckx

    5 maanden geleden
    Digitalisering promoot men alle dagen. En de papierberg verkleinen zegt men? En de belastingbetalers moeten de kranten bedeling betalen? Logica?