Vrouw stopt met goed doel nadat iemand haar auto in brand stak

© sbr

© STEFAAN BEEL

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Onbekenden staken woensdagnacht de auto in brand van Francky Vandamme en Hilde Chiers uit Rumbeke. Hun schoonzoon kon het vuur blussen. “Ik denk dat het te maken heeft met mijn inzet voor 't Goede Doel. Daarom wil ik er ook mee stoppen”, zegt Hilde.

Geoffrey Sabbe en Bert Feys

“Was Gunther niet net thuisgekomen van zijn werk, dan was het wellicht veel slechter afgelopen. Dan stond onze hele auto in brand.” Francky Vandamme (58) en Hilde Chiers (52) uit de Louis Leynstraat in Rumbeke kunnen het niet begrijpen wat hen woensdagnacht overkwam. Toen hun schoonzoon Gunther Caus (24) iets na middernacht thuiskwam, zag hij vlammen aan de overkant van de straat. “Hij was in de keuken nog iets aan het eten. Plots riep hij in paniek: de auto van papa staat in brand!”, zegt zijn partner Shelsia Vandamme (21).

Gunther alarmeerde zijn schoonouders, die aan de overkant van de straat wonen, en probeerde hun Citroën Berlingo te blussen. Het rechter achterwiel stond in brand. “Hij was in paniek en nam een emmer met water”, zegt Shelsia. “Toen hij het over het vuur goot, was er een steekvlam die zijn hand verbrandde. Met hulp van mijn vader en met nog enkele flessen water konden we de brand blussen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen