© wjn

Aalst in de ban van mysterieuze stank

In een tiental straten in Aalst walmt al enkele dagen een uiterst bizarre stank, die uit de rioleringen lijkt te komen. Ondanks spoelingen van de getroffen rioleringen blijft de stank aanhouden. Experts staan voor een raadsel.

adm, wjn

Volgens burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) lijkt de geur zich na de spoeling gewoon te verplaatsen. Eerst was er sprake van een gasgeur, maar noch de brandweer, noch netbeheerder Eandis konden een gaslek vinden. Intussen blijft de hinderlijke stank hangen. “De geur komt wel degelijk uit de riolering, maar de exacte oorzaak is nog niet duidelijk. We hebben wel stalen laten nemen”, zegt de burgemeester.

Burgemeester D’Haese schakelde de veiligheidscel in om de toestand te evalueren, maar benadrukt ook dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. “Het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek heeft de luchtkwaliteit getest en heeft alvast geen afwijkende waarden vastgesteld. Een firma gespecialiseerd in bodemconsultancy wordt ingeschakeld om slib afkomstig uit de riolering in de Overhammekouter te onderzoeken en Aquafin controleert of er afwijkende waarden zijn in de waterzuiveringsinstallatie van Hofstade. Zodra alle stalen genomen zijn, zal de brandweer verdergaan met het spoelen van de riolering”, aldus D’Haese.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER