Arbeider zwaargewond nadat hij kabel raakt met drilboor, honderd gezinnen even zonder stroom

De werf op de Zwaanhofweg in Ieper.© Thijs Pattyn

Ieper -

Bij een honderdtal gezinnen in Ieper ging woensdagnamiddag een half uur het licht uit nadat een arbeider een kabel raakte met een drilboor op de industriezone. Hij raakte zwaargewond.

Thijs Pattyn

Het incident gebeurde woensdagnamiddag rond 14.45 uur bij de werken langs de Zwaanhofweg op de industriezone van Ieper. “Een werknemer van een aannemer raakte een kabel met een drilboor”, zegt David Callens, woordvoerder van netbeheerder Fluvius. “Het gaat om een middenspanning van 15.000 volt, een van onze hoofdleidingen. De persoon raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.”

Honderd gezinnen

Volgens politiezone Arro Ieper verkeert de arbeider niet in levensgevaar. Het zou gaan om een twintigjarige man uit Ieper. Door het arbeidsongeval ontstond een stroomonderbreking.

“We konden vrij snel schakelen, waardoor er tegen 15.15 uur opnieuw stroom was”, aldus Callens. “Ongeveer honderd gezinnen zaten een half uur zonder elektriciteit.”

Verkeerslichten uit

“We kregen melding dat de verkeerslichten op de Noorderring een tijdlang niet meer werkten”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Ook de elektriciteit viel uit in de eigen burelen van het hoofdcommissariaat op Ter Waarde, maar de noodgenerator zorgde voor een minimale dienstverlening.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen