© Icon Sport

Vanaf volgend seizoen Champions League, Europa League én Conference League op Play-kanalen, VRT is alles kwijt

Vanaf volgend seizoen zullen alle wedstrijden van de Champions League ook live te zien zijn op de betaalkanalen van Play Sports. Telenet heeft samen met Proximus het co-exclusieve rechtenhouderschap verworven. Daarnaast worden de wedstrijden van de Belgische ploegen in de Europa League en Conference League vanaf volgend jaar ook exclusief op de open kanalen van Play uitgezonden. Telenet snoept die rechten af van de openbare omroep VRT, dat geen enkele clubcompetitie meer zal uitzenden.

Koen Frans

Telenet maakte vandaag triomfantelijk bekend dat het samen met Proximus de co-exclusieve rechtenhouder is geworden van de Champions League voor de periode 2024-2027. Dat wil zeggen dat vanaf volgend seizoen alle wedstrijden van de Champions League ook live te zien zullen zijn op de betaalkanalen van Play Sports. Ook Eleven/DAZN zou voor de drie Europese competities hebben geboden, maar de exclusieve rechtenhouder van de Jupiler Pro League viste achter het net. DPG maakte eerder al bekend dat de wedstrijden van de Belgische deelnemers, de grootste andere affiches én de belangrijkste knock-outwedstrijden op de open kanalen van VTM zullen worden uitgezonden. Dat is een uitbreiding van het bestaande aanbod op VTM. In Wallonië blijven de rechten bij RTL.

Daarnaast kondigde Telenet ook aan dat het de uitzendrechten van de wedstrijden van de Belgische clubs in de Europa League en Conference League heeft veroverd. Straffer nog: het wordt in Vlaanderen de exclusieve rechtenhouder van beide competities. De openbare omroep VRT, dat de voorbije jaren de eerste keuze had op de wedstrijden van de Belgische deelnemers én ook de finales van die twee competities, is alles kwijt. VRT zal de komende jaren dus bijna geen enkele clubcompetitie meer uitzenden. Het houdt qua voetbal enkel nog de uitzendrechten van de WK en EK-eindrondes en de Croky Cup over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League