De Eindsestraat in Meer bestaat uit verschillende landbouwwegen met dezelfde naam.© RR

Politie pakt twee verdachten na brutale homejacking bij 56-jarige man

Meer -

Een man van 56 jaar oud is donderdagavond het slachtoffer geworden van een homejacking in zijn woning in Meer (Hoogstraten). Hij liep daarbij zware verwondingen op. De politie van de zone Noorderkempen kon ietsje later twee verdachten oppakken.

De feiten speelden zich donderdagavond iets voor 21.30u af in de Eindsestraat, in het landelijke buitengebied in Meer. De bewoner werd er hardhandig aangepakt door twee onbekende mannen, nadat die vermoedelijk eerst aan zijn deur hadden aangebeld. “De 56-jarige man is in zijn woning overvallen door twee mannen”, zegt woordvoerster Kato Belmans van het parket Antwerpen. “De man liep hierbij ernstige verwondingen op en moest verzorgd worden in het ziekenhuis.”

Het is niet duidelijk of de homejackers ook iets buit konden maken, maar op een bepaald moment sloegen ze op de vlucht. De politiediensten van de lokale zone Noorderkempen waren na de noodoproep van het slachtoffer snel ter plaatse. Ze konden in de onmiddellijke omgeving nog twee verdachten aantreffen. Het gaat om twee mannen van 18 en 29 jaar. “Het parket zal een onderzoeksrechter vorderen”, zegt Kato Belmans. Die moet beslissen of ze al dan niet aangehouden blijven. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen