Man (37) die juf Annelies (42) om het leven bracht maand langer in de cel: “Hij beseft dat hij nog lang zal vastzitten”

Sebastien H. blijft voorlopig in de cel op verdenking van de moord op zijn ex-vrouw Annelies Verschaeve.© ptb/smb

Menen -

Sebastien H., de 37-jarige man die twee maanden geleden zijn ex-vrouw Annelies om het leven bracht, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk. Donderdag vond de reconstructie van de feiten plaats, maar er moet nog heel wat onderzoek gebeuren.

Jonathan Folens

Annelies Verschaeve (42) en Sebastien H. gingen in april vorig jaar uit elkaar, maar die laatste kon de breuk maar moeilijk verwerken. H. werd depressief en liet zich opnemen in een psychiatrische instelling. Hij kon haar echter niet loslaten.

Op 4 oktober werd Annelies dood aangetroffen in de woning van Sebastien in de Nieuwstraat in Menen. Ze was die dag langsgekomen om nog wat spullen op te halen, maar Sebastien wurgde haar met een touw. Het is nog niet duidelijk of hij de moord op voorhand plande dan wel of dat het touw toevallig in de buurt lag toen de ruzie tussen hem en zijn ex uit de hand liep. Sebastien H. zelf houdt zich aan die laatste versie en deed de feiten ook zo voor tijdens de reconstructie donderdag.

LEES OOK. Reconstructie ondersteunt verklaring van ex dat hij juf Annelies (42) in vlaag van woede ombracht: “Was zeer emotioneel”

“De reconstructie was zeer emotioneel voor hem”, zegt advocaat Gregory Everaert. “Hij was niet aanwezig bij de raadkamer vandaag. Die heeft zijn aanhouding nogmaals met een maand verlengd. Dit lag in de lijn van de verwachtingen, mijn cliënt beseft ook dat hij wellicht nog lang zal vastzitten. Nu is het vooral wachten op het verdere psychiatrische en moraliteitsonderzoek.”

LEES OOK. Het slechte voorgevoel van haar vriendin klopte: lerares Annelies (42) levenloos aangetroffen in bed van haar ex-man

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen