Wim Janssens en Joyce Van Roosbroeck kwamen vorig jaar om het leven bij een zwaar verkeersongeval
AP audiovisuele producties BV

Onderzoek naar schuldig verzuim en oplichting bij dodelijk ongeval in Koningshooikt waarbij jonge ouders omkwamen

Er loopt momenteel een gerechtelijk onderzoek naar schuldig verzuim en oplichting in verband met het dodelijk ongeval in Koningshooikt vorig jaar. Daarbij is een jong koppel om het leven gekomen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en bevestigt het parket aan VRT NWS. Dinsdag komt de zaak voor de politierechtbank.

Op 25 september vorig jaar kwam een jong koppel om het leven bij een zwaar verkeersongeval in Koningshooikt. Aan een rotonde raakte de auto met daarin zes vrienden, op terugweg van een trouwfeest, van de weg. Het koppel, dat op de achterbank zat, overleefde de klap niet. Ze laten twee kleine dochtertjes na. Na het ongeval liet het parket al weten dat de bestuurder vermoedelijk te snel gereden had. Hij zou ook te veel gedronken hebben. Vier andere inzittenden raakten zwaargewond. 

Volgens Gazet van Antwerpen zou de broer van de bestuurder meteen na het ongeval zijn zwaargewonde vrouw enkele tientallen meters verderop hebben verstopt achter een container. Reden: ze zaten met zes in de auto, terwijl er maximum vijf inzittenden toegelaten zijn.

Het parket van Antwerpen bevestigt aan VRT NWS dat er al een tijd een onderzoek loopt naar schuldig verzuim en oplichting maar wil verder geen inhoudelijke details kwijt over de zaak. Het onderzoek is nog niet afgerond. Vanaf dinsdag komt de zaak voor de politierechtbank. 

Meest gelezen