VIDEO. Eric Ocansey bezorgt Lierse de zege in Oostende op assist van Obbi Oulare

Lierse heeft op de veertiende speeldag in de Challenger Pro League met 0-1 gewonnen op het veld van KV Oostende. Eric Ocansey scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd door knap de Oostendse keeper te omzeilen.

Michael Van Damme

Het enige doelpunt in de Diaz Arena kwam na 32 minuten op naam van Lierse-spits Eric Ocansey. Die trapte raak na voorbereidend werk van Obbi Oulare.

In het klassement blijft Lierse ondanks de vijfde zege van het seizoen hangen op de elfde plaats met 18 punten. Oostende staat twee treden lager met 15 punten.

FC Luik kroonde zich eerder op zondag tot winnaar in de derby tegen Seraing. Luik haalde het op eigen veld met 2-1 van de Metallos en is nu vijfde in de stand met 21 punten. Seraing staat met 13 punten op de voorlaatste plaats.Adriano Bertaccini (17” en 63”) kroonde zich bij de thuisploeg tot man van de match. De spits knalde zijn team op voorsprong en zette na de rust ook de 2-0 op het bord.

Seraing kwam terug in de wedstrijd dankzij een treffer van aanvoerder en ervaren man Christophe Lepoint (71”), maar wist het tij niet meer te keren.

Door de hevige sneeuwval ging het duel tussen Dender en Francs Borains niet door. Voor Francs Borains moest het de eerste wedstrijd onder de pas aangestelde Sébastien Grandjean worden.