Direct naar artikelinhoud
NieuwsWarmste Week

VRT maakt presentatoren van Warmste Week in Brugge bekend, ook Niels Destadsbader duikt op in Warmste Huis

Het Warmste Huis streek vorig jaar in Hasselt neer. Dat leverde toen meer dan 5 miljoen euro voor het goede doel op.Beeld JOKKO/VRT

Eva De Roo, Sander Gillis, Sam De Bruyn en Robin Keyaert zijn dit jaar de presentatoren van De Warmste Week. Vanaf maandag 18 december zullen zij zeven dagen lang vanuit Het Warmste Huis in Brugge non-stop radio en televisie maken. Daar luisteren ze naar warme verhalen van actievoerders en zamelen ze geld in voor het centrale thema ‘opgroeien zonder zorgen’.

Nog twee weken en dan is het tijd voor De Warmste Week op ‘t Zand in gaststad Brugge. Dit jaar houden Eva De Roo, Sander Gillis, Sam De Bruyn en Robin Keyaert de kijkers en luisteraars een hele week lang − van maandag 18 tot en met zondag 24 december − warm op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX.

Niels Destadsbader bundelt elke avond in een liveshow op VRT 1 en VRT MAX de dagelijkse hoogtepunten van De Warmste Week. Hij ontsteekt de vlam tijdens het startmoment en op kerstavond presenteert hij de slotshow, het traditionele hoogtepunt van De Warmste Week.

De presentatoren van De Warmste Week 2023: Robin Keyaert, Sam De Bruyn, Eva De Roo en Sander Gillis.Beeld VRT

Warmste Dorp

In Het Warmste Dorp in Brugge ontvangt Maureen Vanherberghen samen met nog een hele reeks andere bekende VRT-gezichten elke dag actievoerders die hun verhaal willen delen. Zita Wauters leidt als Vlambassadeur de verkoop van de vlammetjes in de KBC-stand in goede banen, klinkt het.

Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou zorgt elke dag voor De Warmste Koekenbak. Samen met bekende gasten zoals Coely, Linde Merckpoel en Jeroom trekt ze op de ‘Bakstage’ haar bakschort aan. De Rijzende Reporters trekken het land rond om Ketnetters te bedanken die koekjes gebakken hebben ten voordele van De Warmste Week.

Op het dak van Het Warmste Huis treden elke avond verschillende bekende artiesten op. Dit jaar is dat onder meer Clouseau, Pommelien Thijs en Zwangere Guy. Op woensdag 20 december is erook een West-Vlaamse avond met Het Zesde Metaal, Brihang en ‘t Hof Van Commerce. Alle concerten kan je gratis bijwonen.

Plaat aanvragen

Vanaf vandaag kan iedereen op dewarmsteweek.be een favoriete plaat aanvragen voor De Warmste Week. Met de bijdrage voor het nummer steun je rechtstreeks alle geselecteerde projecten rond opgroeien zonder zorgen.

Het is nog altijd mogelijk om acties op te zetten om geld in te zamelen en een vlammetje te kopen ten voordele van De Warmste Week. Op voorhand een plekje reserveren om je verhaal te vertellen in Het Warmste Dorp kan ook via de website.