Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Zizou Bergs tankt vertrouwen na tweede toernooizege in een maand: "Bewijs dat ik op juiste weg ben"

 ma 4 december 2023 15:36
Zizou Bergs pronkt in Japan met zijn trofee naast de mascotte van het toernooi.

Met 2 toernooizeges op de Challenger Tour in 1 maand heeft Zizou Bergs een mooi einde aan 2023 gebreid. De 24-jarige tennisser heeft vertrouwen getankt voor 2024. "Ik heb een duidelijk plan in mijn hoofd om in de top 100 te geraken."

2023 is een jaar met hoogtes en laagtes geweest voor Zizou Bergs, maar een nieuwe toernooizege op het Challenger-circuit heeft onze landgenoot een enorme boost gegeven. 

 

In de finale van het toernooi in Yokkaichi (Japan) versloeg Bergs de Amerikaan Michael Mmoh in twee sets: 6-2 en 7-6 (7/2). "Het was mijn beste wedstrijd van het toernooi. Ik moest goed zijn in verschillende onderdelen: de opbouw van punten, het defensieve spel en variaties met dropballen."

 

Bergs heeft een moeilijke periode achter de rug door een polsblessure, maar heeft veel geleerd in die periode. "Deze finale toont dat ik steeds meer een complete speler aan het worden ben en dat is heel positief."

Dit is de bevestiging van die mooie week in Canada en het bewijs dat ik op de juiste weg ben.

Zizou Bergs

In juli blesseerde Bergs zich aan zijn pols. Hij besloot om te blijven spelen, maar sloeg drie maanden lang met zijn backhand enkel slice-ballen. Een bewuste keuze, ook om hem mentaal sterker te maken, die nu rendeert.


"Ik was heel sereen, had mijn emoties in de finale goed onder controle. Daardoor kon ik rationele keuzes maken en problemen oplossen wanneer die opdoken. Ik ben trots op deze nieuwe titel."


In november won Bergs ook een toernooi in Canada. "Dit is de bevestiging van die mooie week in Canada en het bewijs dat ik op de juiste weg ben. Het jaar is voorbij, maar voor mij is het pas het begin na die polsblessure."

"Duidelijk plan hoe ik in top 100 wil geraken"

De twee toernooizeges op de Challenger Tour leggen Bergs geen windeieren. Op de wereldranking zal hij maandag naar de 129e plaats stijgen. Half oktober was hij nog 185e. Zijn grote doel blijft de top 100.

 

"Ik ga nu een week rusten voor ik begin aan de voorbereiding op 2024", legt hij uit. "Ik denk dat ik met een voorsprong begin op de anderen dankzij het ritme en het vertrouwen dat ik heb opgedaan."

 

"Ik eindig het jaar op dezelfde positie als ik het ben begonnen, maar de balans is heel positief want ik kon geen compleet seizoen afwerken en was veel constanter. Daar ontbrak het mij aan."

 

"Ik ga alles doen om deze weg verder te zetten want ik wil zo snel mogelijk in de top 100 en daarna wil ik sterker worden. Ik heb een duidelijk plan in mijn hoofd hoe ik daar wil geraken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: