"We moeten vol aan de bak om beter te doen": Open VLD flirt in Antwerpen met kiesdrempel in nieuwe peiling

"Antwerpen is nooit de sterkste provincie geweest van Open VLD. We zullen vol aan de bak moeten om een beter resultaat dan deze peiling te halen". Dat is de reactie van oud-voorzitter Egbert Lachaert op een peiling van Gazet Van Antwerpen die Open VLD in de provincie Antwerpen onder de kiesdrempel plaatst. De komende dagen worden de resultaten van de peiling van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg gepubliceerd.

Wetstraatjournalist Wouter Verschelden omschrijft het resultaat van de meest recente peiling van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg in de provincie Antwerpen en in Vlaanderen een "echte oplawaai" voor de centrumpartijen in Vlaanderen.

"Vlaams Belang gaat in Antwerpen in de grootste kieskring boven 30 procent, maar je hebt ook de N-VA die eigenlijk niet zo substantieel verliest. Ze eten beiden een stuk van het centrum leeg", zegt Verschelden in "De afspraak".

BEKIJK - "Antwerpen is nooit de sterkste provincie van Open VLD geweest", reageert Egbert Lachaert op het resultaat in de peiling:

Videospeler inladen...

Ook al is het een peiling en is er een foutenmarge van ruim 3 procent, een resultaat onder de kiesdrempel voor Open VLD in de provincie Antwerpen doet oud-voorzitter Egbert Lachaert even slikken. Open VLD haalt in de peiling slechts 4,8 procent van de stemmen in de provincie Antwerpen.

"De provincie Antwerpen is nooit onze sterkste provincie geweest. Er is werk aan de winkel voor Open VLD. Laat ons ook niet vergeten dat we een moeilijke periode achter de rug hebben en dat nu de rangen opnieuw gesloten zijn. We kunnen de komende tijd aan de bak om beter te doen dan dit resultaat", zegt Lachaert.

Egbert Lachaert wijst er ook op dat het resultaat voor zijn partij in heel Vlaanderen (8,7 procent) beter is dan de 4,8 procent in de provincie Antwerpen.

Meest gelezen