Op de luchthaven van München zijn alle vluchten geannuleerd tot morgenmiddag

Sneeuw en ijzel veroorzaken chaos en verkeersellende in Duitsland

Duitsland blijft in de greep van bar winterweer. Sneeuw en gladde wegen veroorzaken verkeersellende in veel delen van het land. Vooral het zuiden is getroffen. Op de luchthaven van München is vandaag ruim de helft van de geplande vluchten geschrapt. Morgenvoormiddag zijn álle vluchten er geannuleerd, omdat er ijzel is voorspeld.

Vandaag werden ongeveer 540 van de 880 geplande vluchten op de luchthaven van München geannuleerd. Morgen wordt er ijzel verwacht omdat de temperaturen gaan dalen en daarom is al het vliegverkeer alvast tot 12 uur 's middags stilgelegd. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven bekendgemaakt, zegt de nieuwssite ZDF. Het zal nog een paar dagen duren voor het luchtvaartverkeer weer normaal kan doorgaan.

Ook het treinverkeer in Beieren ondervindt grote hinder en scholen blijven gesloten. Maar ook in andere Duitse steden, onder meer in Keulen, is er verkeerschaos door massa's sneeuw. Met man en macht wordt er gewerkt om wegen en voetpaden sneeuwvrij te maken. 

Bij Zweiflingen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg kwam een vrouw om het leven bij een auto-ongeluk. In Stuttgart zakten twee schoolmeisjes door het ijs van een bevroren meertje. De kinderen werden onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer waarschuwt dat het ijs nog erg onstabiel is.

Meest gelezen