Rattenvanger ontdekt levenloos lichaam in kanaal, politie onderzoekt omstandigheden

© jhm

Adinkerke -

In het water van het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke werd dinsdagmiddag het levenloze lichaam van een man ontdekt ter hoogte van Adinkerke. Het was een rattenvanger die in de buurt aan het werk was die het lichaam langs de oever zag. De politie en het parket onderzoeken de zaak. Wie de overledene is en hoe hij stierf, is nog onduidelijk.

Jelle Houwen

Rond 14 uur waren enkele rattenvangers aan het werk in de Smekaertstraat in Adinkerke, toen een van hen plots iets in het water zag aan de oever van het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. Voor andere passanten was het lichaam onmogelijk te zien, zo ook voor wegverkeer op de Duinkerkekeiweg richting de grens. De rattenvanger vermoedde dat de man overleden was en verwittigde de hulpdiensten.

Politie en brandweer snelden ter plaatse, net als de medische hulpdiensten. Alle hulp kwam echter te laat, want de man was al overleden. De politie verwittigde het parket, dat een wetsdokter aanstelde. In afwachting van diens komst werd besloten om het lichaam nog niet uit het water te halen. Dat zou pas later gebeuren met hulp van duikers van de brandweer.

Voorlopig houdt de politie nog alle pistes open naar wat er gebeurde. De identiteit van de overledene is nog onbekend, net als de oorzaak van zijn overlijden. Woensdag vindt er een autopsie plaats, zo bevestigt het parket. De gemeente De Panne voorziet dan ook begeleiding voor de rattenvangers die de akelige ontdekking deden.

De politie voert een onderzoek ter plaatse.© jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen