© RTV

Heistse scholen rouwen om verongelukte leerling Miel (12): “Iedereen leeft enorm mee met familie”

Heist-op-den-Berg -

De 12-jarige Miel, die maandagnamiddag om het leven kwam bij een tragisch verkeersongeval in Heist-op-den-Berg, was een leerling van het GO! Ahteneum Heist. De verslagenheid bij de school is groot. Er is een rouwruimte met rouwregister geopend. Voor wie er behoefte aan heeft, is er de rest van de week nog iemand van het CLB aanwezig. Ook bij de Heistse muziekacademie, waar Miel muziekles volgde aan de Putse afdeling, veroorzaakte het nieuws een enorme schokgolf.

Kristof Van Rompaey

Maandagnamiddag na schooltijd sloeg het noodlot toe in de Schoorstraat. Het kwam rond 15.45u tot een aanrijding tussen een 12-jarige fietser en een vrachtwagen. Voor het jonge slachtoffer Miel kon geen hulp meer baten. Het Antwerpse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het is nog wachten op het resultaat, maar de 48-jarige chauffeur van de vrachtwagen was niet onder invloed van alcohol of drugs.

LEES OOK. Jongen (12) komt om bij ongeval met vrachtwagen in Heist-op-den-Berg, burgemeester aangeslagen: “Dit is verschrikkelijk”

Het nieuws ging als een schokgolf door de school. “Wij zijn zeer aangeslagen door dit verkeersdrama”, reageert directeur Nathalie Lemmens van het GO! Atheneum Heist. “Al ons medeleven gaat uit naar de familie. We gaan met elkaar proberen dit grote verdriet op te vangen. Wij voorzien een rouwruimte op onze school. Hier zal een rouwregister aanwezig zijn. Iedereen die dit wil, kan hier zijn medeleven betuigen. Kaartjes, brieven of tekeningen kunnen ook in dit lokaal worden achtergelaten. We zullen ervoor zorgen dat de familie dit ontvangt. De hele week is iemand van het CLB aanwezig voor wie daar behoefte aan heeft. De komende periode zijn begrip en onderlinge steun belangrijk.”

Muzikant

Miel volgde al vijf jaar muziekles aan de Putse afdeling van de Heistse muziekacademie in Beerzel (Putte). Ook zijn jongere broertje volgt er les. Het nieuws komt ook daar aan als een mokerslag. “Per mail hebben we aan de familie gevraagd of we als academie nog iets voor hen kunnen betekenen”, zegt directeur Martine Vermeylen. “In Beerzel gaan we een rouwhoekje inrichten en ook in Heist zelf willen we graag nog iets doen. Met zijn leerkrachten en de leerlingen waarmee hij in de groep zat, gaan we zeker nog in gesprek. Mogelijk kunnen ze nog een kaartje schrijven of iets knutselen als afscheid.”

“In een dagschool zitten kinderen 32 uren per week bij elkaar”, vult Vermeylen aan. “Bij ons is dat anders, maar vaak zitten de leerlingen wel al jarenlang in hetzelfde groepje. Zo kennen ze elkaar ook heel goed. De papa van Miel is zelf muzikant. Daardoor zijn er nauwe banden tussen de familie en bepaalde leerkrachten van onze academie. Iedereen is hier ongelofelijk geschokt. Dit verschrikkelijke nieuws leeft ontzettend hard in Heist. Iedereen leeft enorm mee met de familie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners