Bedrijf van Willy Naessens is onderneming van het jaar: “De mooiste prijs die ik ooit mocht ontvangen”

© BELGA

De Willy Naessens Group heeft dinsdagavond de Onderneming van het jaar gewonnen. “Dit is al lang niet meer een onemanshow”, aldus de jury. Willy Naessens en zijn Marie-Jeanne kregen de trofee uit handen van minister Vincent Van Peteghem (CD&V).

Nina Bernaerts Peter Malaise

De Onderneming van het Jaar bekroont een Belgisch bedrijf dat zich kan onderscheiden op het vlak van groei en financiële resultaten, maar ook de mate van internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. Dit jaar viel die eer te beurt aan het gekende bouw- en voedingsbedrijf Willy Naessens Group. Willy Naessens zelf en zijn vrouw Marie-Jeanne kwamen de prijs in ontvangst nemen.

“Dit is de mooiste prijs die ik ooit mocht ontvangen”, zegt de 84-jarige Naessens. “Zolang ik gezond blijf, trek ik elke dag naar het bedrijf. Ik ben nog betrokken bij alle beslissingen, van overnamens tot investeringen. En geloof me, ik heb nog steeds het laatste woord. Toen ik 65 was, probeerde ik in pensioen te gaan. Maar dat is niks voor mij.”

(Lees verder onder de foto)

© BELGA

Volgens voorzitster van de jury, Michèle Sioen, is het bedrijf er wonderwel in geslaagd om naast oprichter en sterke man Willy Naessens een degelijke opvolging te verzekeren. “Dit is al lang niet meer een onemanshow. De oprichter is nog wel voorzitter van de raad van bestuur en waakt over de langetermijnstrategie en de continuïteit van de onderneming, maar heeft gezorgd voor een uitstekend uitgebouwde organisatie waarin opvolging verzekerd is.”

Willy Naessens Group

  • Opgericht in 1964
  • Hoofdzetel: Wortegem-Petegem
  • Omzet: 1 miljard euro
  • CEO: Dennis Ingelbeen
  • Medewerkers: 1861

Ook de aandacht voor duurzaamheid was volgens Sioen, een reden om de onderneming te bekronen. “Willy Naessens Group is CO₂-neutraal en hiermee wil ze haar pioniersrol op het vlak van innovatie en onderzoek verder uitdiepen met bijzondere focus op duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. De internationaliseringsstrategie is gebaseerd op het principe van ‘think global, act local’. Alle resultaten worden geherinvesteerd in de onderneming om ze verder te laten groeien.”

Naast de onderneming van het jaar werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2023 bekendgemaakt. Die award ging naar Loop Earplugs, een Antwerps bedrijf dat wereldwijd oordopjes wist hip te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen