Een huis kopen? Maak deze 6 fouten niet!

Een huis kopen. Het is een spannende stap in je leven die best overweldigend kan zijn. Fouten zijn dan snel gemaakt. Wij lijsten alvast 6 veelvoorkomende fouten op, zodat jij ze kan vermijden.

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

1. Niet genoeg research doen

Alvorens je echt begint met het zoeken naar een huis, is het essentieel om je goed te informeren. Weet je wat je juist zoekt? Wil je een appartement kopen? Of denk je er eerder aan om een huis te kopen? En waar wil je graag wonen? Zo kan je al eens kijken wat er in je favoriete buurt te koop staat en wat de gemiddelde vraagprijs is. Ook is het een goed idee om je te informeren over alle essentiële stappen bij het kopen van een huis. Zo vergeet je niets, van de start van je zoektocht tot het krijgen van de sleutel van je droomhuis.

2. Je financiële opties niet (goed) bekijken

Zorg dat je inzicht hebt in je financiën voordat je een bod uitbrengt op je droomhuis. Hoeveel kan je lenen bij de bank? En hoeveel ga je zelf inbrengen? Zo weet je tot waar je kan gaan om dat ene huis te bemachtigen. Ga ook zeker de waarde van het huis waarin je geïnteresseerd bent na voordat je een bod uitbrengt. Dit kan makkelijk via een online schattingstool.

3. Niet geïnteresseerd zijn in de verkoopsmotieven

Weet je waarom de verkoper zijn huis van de hand doet? Misschien is er wel een verborgen gebrek waar je nog niet van op de hoogte was. Probeer ook na te gaan of de verkoper snel van zijn woning af wil. Dit kan sterk in je voordeel spelen bij de onderhandelingen!

4. Niet kijken naar de mogelijkheden

Heeft het huis dat je net bezocht hebt niet die open keuken waar je altijd van droomde? Of misschien is er een slaapkamer tekort? Veeg de woning niet meteen van je lijstje. Wie weet kan je in de toekomst de keuken wel open maken? Of misschien kan de zolder wel die extra slaapkamer worden? Kijk ook naar de mogelijkheden die het huis heeft. Het is niet omdat het nog niet je droomwoning is, dat het dat niet kan worden.

5. Experts vergeten

Je familie en vrienden zijn er vaak als eerste bij om advies te geven als je een huis wil kopen. Hoe goed dit ook bedoeld is, toch reken je best niet enkel op hun raad. Een makelaar kan je ook zeker helpen om je droomhuis te vinden en krijgen.

6. Te impulsief beslissen

Een huis kopen de belangrijkste en duurste aankoop van je leven. Het is dan ook geen beslissing die je overhaast moet maken. Ga niet voor het eerste huis dat je tegenkomt. Denk goed na en ga pas voor een huis als je er helemaal achter staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer