Vader (57) overlijdt na aanrijding op voetpad, kind (11) in kritieke toestand afgevoerd

Diegem -

Woensdagochtend vond in diegem een dodelijk ongeval plaats waarbij een vader (57) en een kind van 11 aangereden werden op het voetpad. De vader overleed nadat hij meegesleurd werd onder de auto. Het kind verkeert in levensgevaar.

dbg

Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 7.20 uur op de hoek van de Schetsstraat van de Haachtsesteenweg in Diegem. Op het voetpad werden een vader van 57 en een kind van 11 jaar aangereden. De vader, Mohamed M., is over lange afstand meegesleurd onder de auto en overleden. Het kind is zwaargewond afgevoerd en verkeert in levensgevaar. Dat wordt bevestigd door de brandweer. Beide slachtoffers zijn afkomstig uit Diegem.

“Een beter buur konden we ons niet wensen. Ik heb gehuild toen ik het vernam” zegt overbuurvrouw Christiane over Mohamed. “Hij stapte elke ochtend naar de bushalte met zijn kind om naar school te gaan. Vanochtend hoorde ik plots geschreeuw en gehuil in de straat. Het was een andere buurvrouw. Ze vertelde me dat Mohamed overreden was door een auto. Ook het zoontje was gewond”, zegt buurman Alonso. “Hij was echt een heel vriendelijke man. Getrouwd met Hanane. Ze hadden ook een dochter. In tijden van corona vroeg hij altijd of hij ons met niks kon helpen”, klinkt het nog.

“Die mensen wonen in de Schetsstraat, dit is heel dramatisch”, zegt burgemeester Jean-Pierre De Groef woensdagochtend. Volgens de burgemeester stonden ze op het voetpad te wachten toen de auto, die vanuit de Haachtsesteenweg kwam aangereden - hen aanreed. Het is nog niet duidelijk waar de 11-jarige naar school ging, maar volgens De Groef zou het kind niet naar school gaan in een Diegemse school. Papa Mohamed werkte volgens de overburen vroeger voor een firma die klantenkaarten van Delhaize maakte. “Nu had hij een andere job, ik weet niet dewelke”, klinkt het.

(Lees verder onder de foto)

De bestuurder van de wagen, een 34-jarige vrouw, zou naar het Sint-Lukas ziekenhuis zijn overgebracht. Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is en hoe beide slachtoffers konden worden aangereden op het voetpad. Om het incident te onderzoeken heeft en parket een verkeersdeskundige aangesteld.

“Levensgevaarlijke steenweg”

Traiteur-slager Johan Cloetens (55) hoorde het ongeval gebeuren. “Ik was aan het werk en hoorde het gebeuren. Er was veel volk daar, iedereen is toegesneld. Ik dacht eerst dat het een fietser was. Ik ben direct gaan kijken en ben er niet goed van. De vader en het kind zijn voor de wagen gepasseerd en dan zomaar aangereden”, zegt hij.

Ook anderen hoorde het vanochtend gebeuren. “Ik was aan het eten en hoorde het vanachter”, zegt een andere buurtbewoner over het ongeval. “Ik hoorde de ambulance en besloot ook te gaan zien. Ik dacht eerst dat het om iemand op de fiets ging omdat de straat er slecht aan toe is en het gevaarlijk is. Ze komen hier afgevlogen.”

Ook overbuurvrouw Christiane geeft aan dat de steenweg “levensgevaarlijk” is. “Er zijn al vaker doden gevallen en de heraanleg naar 1 rijstrook heeft de veiligheid alvast niet verhoogd”, zegt ze.

Overburen Robert, Christiane en Alonso reageren geschokt: “We konden ons geen betere buur wensen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer