(archiefbeeld)© Shutterstock

Schietpartij in Las Vegas: “meerdere slachtoffers” op campus universiteit, vermeende schutter overleden

Er heeft woensdag een schietpartij plaatsgevonden op een campus van de universiteit van Nevada in Las Vegas. Er zouden meerdere slachtoffers zijn. De vermeende schutter kwam om het leven.

mtm
Bron: CNN

Om 11.54 uur lokale tijd (20.54 uur Belgische tijd) plaatste de universiteit een noodbericht online. “De universiteitspolitie reageert op een melding van schoten op de campus nabij Beam Hall en probeert iedereen naar een veilige zone te evacueren. Vlucht, verberg je, vecht.”

Kort erna meldde de universiteit ook op X (voorheen Twitter) dat de politie reageerde op “aanvullende meldingen” van schoten gelost aan een studentengebouw. “Op dit moment lijken er meerdere slachtoffers te zijn”, zo plaatse ook de politie van Las Vegas op X. “Vermijd alstublief het gebied.”

Niet veel later kwam de melding dat de verdachte van de schietpartij overleden was. “Maar blijf het gebied alstublieft mijden.” Het is momenteel niet duidelijk of er ook doden vielen, hoeveel slachtoffers er zijn en hoe erg ze eraan toe zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Schietpartij 2017

De universiteitscampus ligt op slechts een paar kilometer van de plaats waar de massale schietpartij van 2017 plaatsvond. Toen opende een schutter het vuur op de aanwezigen van een muziekfestival en kwamen minstens 58 mensen om het leven.

Een secretaris van de medische school van de universiteit vertelde CNN dat hen was gevraagd om ter plaatse te schuilen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer