Foto ter illustratie

Vijf aanhoudingen na vondst van drugslab in Lier

In Lier is een actief drugslabo ontdekt en opgerold. Dat meldt het Antwerpse parket. Vijf verdachten zijn aangehouden voor de onderzoeksrechter.

Het drugslab kwam in het vizier van de Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) via een 37-jarige Nederlander die begin juli werd gevat in het onderzoek naar de moord op een 49-jarige Nederlander in Hoogstraten. De verdachte bleek zich met verschillende illegale praktijken in te houden.

Een van die praktijken was volgens de politie een drugslabo in Lier. Daar vielen de speurders binnen, en troffen er twee Nederlanders van 45 en 67 en twee Polen van 30 en 38 jaar aan. Zij zijn net als de oorspronkelijke verdachte aangehouden door de onderzoeksrechter.

De dertiger zou ook betrokken zijn bij de illegale handel in diergeneesmiddelen, en meer bepaald middelen voor de behandeling van het coronavirus bij katten.

Het gaat om een middel dat niet vergund is door het Europees Geneesmiddelen Bureau noch door het Belgische Geneesmiddelenagentschap, maar in China op grote schaal wordt nagemaakt. De politie voerde ook in dat onderzoek intussen huiszoekingen uit, in Hoogstraten, Schilde, Evergem en Veurne.

Meest gelezen