Op dit festival gaven ze twintig jaar geleden hun jawoord, nu doen ze dat op dezelfde plaats nog eens over

© sbr

© sbr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Exact twintig jaar geleden gaven Piet en Daisy uit Izegem elkaar hun jawoord op Labadoux. “Labadoux wordt Ja-badoux”, kopte onze krant toen. Twintig jaar later is de liefde nog altijd even groot en vieren ze er hun jubileum samen met getuigen en vrienden.

Marlies Maddens

Dat Labadoux zoveel meer is dan alleen muziek, weten Daisy Denys (42) en Piet Declercq (47) als geen ander. Het echtpaar trouwde exact twintig jaar geleden, in 1997, op Labadoux. Twintig jaar later is de liefde nog altijd even groot en ondertussen bezegeld met twee kinderen. Sindsdien hebben Daisy en Piet geen enkele editie gemist. “En telkens smokkelen we een fles champagne binnen”, lachen ze.

Twintig jaar geleden trokken ze eerst naar het stadhuis in Izegem om te trouwen voor de wet. Daarna gingen ze eten met de familie en getuigen en het trouwfeest vond plaats op Labadoux. “De Hasseltste Stoopkes hebben toen onze openingsdans gebracht, ‘Sweet Sixteen’, een speciaal nummer voor ons omdat ik Piet leerde kennen op mijn zestiende”, zegt Daisy. Omdat hun vrienden hun kampeertentje vol isomobolletjes hadden gegooid, brachten ze toen de huwelijksnacht door op hotel.

Die vrienden, onder andere getuigen Michiel Fossez en Sophie Ostyn, zijn er vandaag nog altijd bij. “Daisy en Piet zijn een sterk koppel. Daisy is heel extravert en Piet is een stille genieter, ze vullen elkaar aan”, vertelt Sophie. “Ze doen ook heel veel samen en maken tijd voor elkaar. Dat is hun sleutel tot succes, denk ik.” Daisy is het ermee eens. “Een geslaagd huwelijk, dat is vooral veel babbelen”, zegt ze. “En veel luisteren”, grapt Piet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen