Spionkop Westerlo zet spelers op scherp met Bengaals vuur, Nacer Chadli: “We voelen ons verantwoordelijk voor het ontslag van De Roeck”

Westerlo is donderdagavond op afzondering naar Kortrijk vertrokken. Interim-trainers Bart Goor en Eric Reenaers schudden de selectie stevig door elkaar. De Kempense spionkop begeleidde de bus met Bengaals vuur.

bdh sks

Een honderdtal fans was donderdagavond naar ’t Kuipje afgezakt om de spelers in aanloop naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk een hart onder de riem te steken. Bij het vertrek werd de spelersbus begeleid met Bengaals vuur en geel-blauwe rookbommen.

Op die spelersbus: een selectie van twintig spelers. Interim-coaches Bart Goor en Eric Reenaers schudden de selectie stevig door elkaar. Geen Yusuke Matsuo en Bakary Haidara, de Japanner en de Ivoriaan stonden vorige week nog in de basis, maar stelden teleur. Ook voor Tuur Rommens, Lucas Stassin en Thomas Van den Keybus is er geen plaats meer. Ravil Tagir trainde vrijdag nog apart en is onvoldoende hersteld van zijn verkoudheid.

Wel mee naar Kortrijk: ervaren pionnen Pietro Perdichizzi, Mathias Fixelles, Nacer Chadli en Lukas Van Eenoo. Ook Kyan Vaesen zit voor het eerst sinds 29 oktober tegen Union terug in de selectie.

Voor het vertrek naar Kortrijk sprak Nacer Chadli als spreekbuis van de spelersgroep nog kort even de pers toe. “Het is een bewogen week geweest”, geeft de voormalige Rode Duivel toe. “Trainerswissels horen bij het voetbal, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is. Als groep voelen we ons verantwoordelijk voor het ontslag van de coach. Het zou niet eerlijk zijn om de schuld bij hem te leggen. Persoonlijk vond ik het vertrek van Jonas wel pijnlijk. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij een goede coach is.”

Westerlo moet nu echter verder zonder De Roeck. De kelderkraker in Kortrijk wordt cruciaal voor het vervolg van het seizoen, beseft Chadli. “Als groep moeten we zo snel mogelijk een reactie laten zien. In Kortrijk is het do or die, een echte finale. Deze wedstrijd is voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als groep moeten we nu de juiste mentaliteit laten zien. Tegen Anderlecht deden we dat niet. Op die manier kan je nooit punten pakken. Ik heb er echter alle vertrouwen in. Als groep hebben we een hele week goed getraind. Kort maar scherp.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL