Average Rob mag dan toch starten in avondcross van Diegem: “Uniek en geheel volgens de regels”

Einde van een soap(je): youtube-fenomeen ‘Average Rob’ mag dan toch starten in de cross van Diegem (28 december). De man van meerdere spectaculaire sportieve uitdagingen had zijn zinnen gezet op het rijden van een veldrit samen met zijn maatje Mathieu van der Poel maar kreeg in eerste instantie geen startrecht van Belgian Cycling. “We hebben een akkoord!”, meldde hij nu via Twitter.

Michael Van Damme Nico Vanhee

Average Rob en zijn broer Arno ‘The Kid’ Van Impe namen al een paar YouTube-video’s op met Mathieu van der Poel: drie weken geleden kregen ze nog een masterclass mountainbike van MVDP. Eerder leerde Van der Poel hen al de kneepjes van het veldrijden.

Om het veldrijden in the picture te zetten, heeft Average Rob er zijn zinnen op gezet om bij de profs een veldrit mee te rijden. Zijn oog was gevallen op de Avondcross van Diegem op 28 december, waar onder meer Tom Pidcock en Mathieu van der Poel aan de start staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar Average Rob liet vorige week via X weten dat hij geen startrecht krijgt. “Kent iemand nog een goeie cyclocross waar we mogen starten eind december? Want blijkbaar zijn we plots niet meer welkom op Diegem Cross.”

“Even voor de duidelijkheid: de organisatie van Diegem en Flanders Classic zijn mega chaud om ons te verwelkomen en snappen het project volledig”, verduidelijkt Van Impe een dag later, “maar er is letterlijk één senior bij Belgian Cycling die stokken in onze wielen steekt. Mega spijtig… Het enige wat we altijd willen doen is onze Belgische sporten op een entertainende manier promoten.”

Punten verdienen in B-crossen

Average Rob liet weten dat hij nochtans over een Elite 2-licentie beschikt, maar dat is niet het probleem. “Rob, voor elke Belgische UCI cross moet je minstens 25 nationale punten hebben om te mogen starten en die punten moet je verdienen door enkele B-crossen te rijden”, liet Christophe Impens van Golazo weten. “Je moet eerst minstens een tweede plaats rijden in een elite zonder contract cross (B-cross) of bijvoorbeeld vijf keer zevende worden.”

De nieuwste update in deze soap is dat Average Rob nu toch een akkoord bereikte met Diegem Cross én Belgian Cycling. “t Is iets heel unieks en volledig volgens de regelgeving. Win-win-win.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER