© stad Tongeren

De beste uittips voor deze week

Bent u nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen u op weg met deze zeven tips.

eco

Kinderweekend Koinobori in Japanse Tuin

De jarige Japanse Tuin staat dit weekend in het teken van Koinobori. Dat betekent dat kinderen centraal staan. De term verwijst ook naar speciale vliegers die dan worden opgehangen in de vorm van een koikarper, hét symbool van hoop en toekomst voor kinderen. Zaterdag wordt er samengewerkt met jeugdbewegingen en zondag kunnen kinderen allerlei verrassende activiteiten uitproberen in de hele tuin.

Zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Gouverneur Verwilghensingel 23. Ticket: 3 euro (gratis voor -12 jaar en UiTpas). www.visithasselt.be

Italiaanse markt en foodtrucks op Ciao Tongeren

In Tongeren kan u zondag naar een van de gezelligste evenementen van het jaar: Ciao Tongeren. De hele binnenstad wordt dan omgetoverd tot een Italiaans plein. Verwacht u onder meer aan Italiaanse foodtrucks (van pizza in een houtoven tot ijs met limoncellosmaak), Italiaanse marktkramers, optredens, een bloemenmarkt, een barbier en het mobiele postkantoor van Ief Postino.

Zondag van 13 tot 18 uur. Gratis toegang. www.tongeren.be

Internationaal roofvogeltreffen van Steppearend

De Steppearend organiseert zondag opnieuw haar jaarlijkse internationale roofvogeltreffen in manège Bosscherhof. In de hal zelf zijn er standen met roofvogels, valkerijmateriaal, enz. Buiten op de weide zijn er doorlopend vliegdemonstraties waar men de roofvogels in vrije vlucht kan bewonderen. U ziet er buizerds, uilen, gieren, arenden, enz.

Zondag van 10 tot 18 uur. Genkerweg 36. Toegang: 5 euro (gratis voor -12 jaar). www.hbvl.be/agenda

SUPERfestival voor de hele familie

Het marktplein en het Binnenhof van Tessenderlo worden zondag omgetoverd tot het SUPERfestival. Dat is een familiedag voor jong en oud, met een bloemen- en boekenmarkt, maar ook een Looise streekproductenmarkt. In de namiddag is er een extra programma vol kunst, straattheater, cultuur en fun voor kinderen. Dit keer staat alles in het teken van cowboys en indianen.

Zondag van 9 tot 17 uur. Gratis toegang. www.tessenderlo.be

Open Wervendag bij megaprojecten en gezinswoningen

Tijdens de jaarlijkse Open Wervendag toont de bouwsector haar innovatie en vakmanschap. Als bezoeker kan u een kijkje nemen op werven die normaal afgesloten zijn. In Hasselt kan u bijvoorbeeld het nieuwe Stadskantoor (voor de stadsdiensten) gaan bekijken, maar ook de nieuwe veiligheidssite (brandweer en politie) en Quartier Bleu bezoeken. In Diepenbeek doet de nieuwe Bouwcampus mee. Maar er zijn ook energiezuinige éénsgezinswoningen te bezoeken in Diepenbeek, Eksel en Kaulille en in Ham wordt de renovatie van een houtskeletwoning onder de aandacht gebracht.

Zondag, van 10 tot 17 uur. Gratis deelname. Een overzicht op www.openwervendag.be

Hoogmis van tuning op circuit van Zolder

Race Wars - het grootste tuning event van de Benelux - is zondag al aan zijn veertiende editie toe. U kunt zich op het circuit vergapen aan zo’n 3.000 ‘pimped out, chromed out’-wagens uit heel Europa die voluit strijden om een ereplaats in de ‘Circle of Gold’. En verder zijn er stuntshows, driftdemo’s, sprintwedstrijdjes én een bikini carwash. Nieuw dit jaar is de ‘billion dollarcarshow’ waar dure supercars met alle aandacht gaan lopen.

Zondag, van 8 tot 18 uur. Terlaemen 30. Ticket: 15 euro (gratis voor -12 jaar). www.racewars.be

Op bezoek bij religies tijdens Open Gebedshuizendag

In Limburg leven mensen van verschillende geloofsgemeenschappen. Om het wederzijdse respect én de kennis te bevorderen, is er zondag een Open Gebedshuizendag. U kunt op zo’n 35 plekken in tien gemeenten terecht hiervoor, meer bepaald in katholieke kerken, moskeeën, bij de Christengemeente, de Church of Pentecost of bij de hindoegemeenschap. U krijgt er uitleg, of kan deelnemen aan rondleidingen en wandelingen.

Zondag (vnl.) tussen 14 en 18 uur. Alle info en een volledig overzicht op www.inburgeringlimburg.be/aanbod/integratie

Aangeboden door onze partners